- Chilipastaen:
Del opp chiliene og rist til pent brune. Fjern frøene og hinnene og legg dem i en bolle. Dekke med kokende vann. La stå i 15-30 minutter. - Hell av vannet og ha chiliene i en blender med eddiken. Kjør til en pasta.
- Rub/marinade:
Bland alle krydderne og gni dem inn i kjøttet. - Dekk kjøttet med halvparten av chilipastaen.
- Ha kjøttet i en bolle med lokk og la stå i kjøleskapet over natten.
- Kjøttgryten:
Varm ovnen til 175 grader. - Ha vann, hakket løk, laurbær, hakket hvitløk og resten av chilipastaen i en gryte.
- Legg kjøttet oppi, legg på lokket og ovnsbak det hele i 4 timer. Sjekk underveis at det fortsatt er væske i bunnen av gryta.
- Tips:
Den korrekte kokemetoden er damping, altså at kjøttet skal legges på en rist over smakstilsetningene slik at kjøttet ikke er i kontakt med dem. - Servering:
Ta opp kjøttet av gryta og legg det på en skjærefjøl. Del opp i munnfuller. - Fjern laurbærbladet.
- Som gryterett:
Legg kjøttet i boller og topp med kraften som vannes ut til passe styrke. Hakket løk og koriander på toppen. Server med tortillas. - Som taco:
Dypp tortillaene på den ene siden i kraften og sprøstek i varm panne. Legg på kjøtt, hakket løk og koriander, topp med litt kraft, brett over tortillaen og snu den. Stek på andre siden. Smak til kokekraften (vann den ut eller kok den inn) og server den i en liten bolle for å dyppe tacoen i.
Her finner du mage flere taco-retter