- Gni entrecote inn med salt og pepper og brun pent i olje eller smør 1-2 minutter på begge sider.
- La hvile.
- Kok ut pannen med litt vann.
- Skrell og del poteter, gulrot og persillerot i båter/skiver og legg i langpanna.
- Hell over sjyen og legg på smør.
- Drypp over eddik.
- Sett ovnen på 175 grader Celsius.
- Stek i 45-60 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Snu av og til på grønnsakene.
- Legg entrecotestykkene oppå og stek videre i 10 minutter.
- Husk å la entrecotene hvile noen minutter litt før de skjæres i skiver.
Server entrecote i skiver med ovnsstekte poteter, gulrot og persillerot, brun saus og yorkshirepudding ved siden av. Kokte grønne bønner og tomater passer også godt til.
Tips:
Om du bruker flatbiff eller mørbrad, stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttsykket surres med hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong. Steken har en rød snittflate ved 55 C og rosa ved 60 C. Steketid ca 1 1/2 time. Husk å la roastbeefen hvile minst 15 minutter litt før den skjæres opp.
Litt roastbeef-fakta:
Roastbeef er like engelsk som fårikålen er norsk. Den spises hele året. Tradisjonelt sett skal tilbehøret bestå av tre sorter grønnsaker. En av sortene, her er det brukt både gulrot og persillerot, skal stekes i stekeovnen sammen med potetbåter og roastbeefen.
Annet tradisjonelt tilbehør er Yorkshirepudding. Puddingen er laget av en røre som minner om vannbakels og stekes i spesielle former. Puddingen kan lages i små porsjonsskåler slik at den spises som brød til. Eller i store porsjonsformer hvor man ved servering legger kjøttskiver oppi sammen med grønnsaker og saus.
Flere deilige retter med roastbeef du kan lage