Tørk bogsteken med tørkepapir. Bland krydderet sammen i en liten skål, og krydre bogsteken godt med krydderblandingen.
Ha løk og hvitløk i en støpejernsgryte og plasser bogsteken oppå. Ha i øl, eplecidereddik, appelsin- og limejuice, og sukker. Kok opp over høy varme. Skru ned varmen til nest laveste nivå, ha på lokk og kok i 4-6 timer til kjøttet faller fra hverandre. Riv kjøttet i små biter med to gafler.
Skru stekeovnen på 240C med grillelement.
Ha kokekraften over i en stor stekepanne og reduser til 1/3 volum. Ha kraften over kjøtet og bland godt. Spre kjøttet jevnt over et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen til kjøttet er karamelisert og litt sprøtt.
Server med maistortillas, salsa, bønner og ris.
Tips:
Virker kjøttet tørt iløpet av steketiden tilfør væske i form av vann eller øl.
Slik er det ekte meksikanske kjøkkenet
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig