- Marinering:
- Skjær kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Vask og skrell gulrøtter, purre og løk, og kutt grønnsakene opp i små terninger. Legg dette i en form eller i en dobbelt plastpose, sammen med rødvin.
- Knus tre hvitløkfedd med en hammer eller en kniv, legg feddene i marinaden sammen med laurbærbladene og timiankvisten. Dette skal marineres i ett døgn i kjøleskapet.
- Tilberedning:
- Når kjøttet er ferdig marinert, tar du det opp av marinaden og tørker kjøttet godt med kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden.
- Varm smør og olje i en panne.
- Salte og pepre kjøttet og brun det i pannen. Gjør det i flere omganger. Det er viktig at kjøttet blir brunet på alle sider.
- Legg det brunede kjøttet over i en jerngryte og strø over hvetemel. Bland godt med en tresleiv.
- Tilsett marinaden med alle grønnsakene, laurbærbladene, timian og hvitløk og en spiseskje tomatpuré.
- La dette koke under lokk på svak varme i 1½ time, du kan eventuelt sette hele kasserollen inn i ovnen på 180 grader. Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, er den seig, må kjøttet koke litt lenger.
- Rens sopp og stjerneløk, ha på salt og pepper og brun dem i en panne med smør til de er gylne og fine. Skjær bacon i små biter og sprøstek i en varm panne.
- Tilsett løk og sopp i gryta og la det koke i 15 minutter. Smak til med en spiseskje soyasaus.
- Strø over sprøstekt bacon og litt hakket persille rett før servering. Server med Hellstrøms favorittpotetmos eller kokte poteter.
Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøms kokebok Hellstrøm Jr.