Legg bønnene i kaldt vann natten over, eller etter anvisning på pakken.
Kok opp bønnene i en gryte, hell av kokevannet. Fyll på nytt vann til det dekker bønnene. Legg i stykker av salt lammekjøtt. Kok opp, demp varmen og la det trekke på svak varme i ca 45 minutter.
Mens bønnene koker skjærer du det ferske lammekjøttet og buklisten i store terninger. Ha olivenolje i en gryte og fres kjøttet til det blir lett brunt. Bruk evt. en panne og ha kjøttet over i en gryte.
Tilsett hermetiske tomater, finhakket hvitløk, urter og pepper. Bland godt og hell over kraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt, 1½ - 2 timer.
Ta det salte lammekjøttet opp fra bønnene, avkjøl litt og skjær det så i store terninger. Hell av kokevannet til bønnene og ha de over i den andre kjøttgryta, sammen med det salte lammekjøttet.
Skjær lammepølsene i store biter og ha over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter. Smak evt. til med salt.
Serveres med en frisk salat og brød.
Nydelig fransk gryterett med både salt og ferskt lammekjøtt, svinekjøtt og bønner.
Her finner du mange oppskrifter med lam
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig