- Del kjøttet i fire stykker. Lag fire snitt i hver og stikk inn små skiver med hvitløk.
- Ta et passende stykke aluminiumsfolie slik at det blir plass til alle ingrediensene inni. Smør litt smør på folien.
- Legg et stykke kjøtt på folien sammen med poteter, gulrøtter, løk, hvitløk og litt fetaost i terninger.
- Hell over sitronsaft. Krydre med pepper, salt, finhakket oregano og mynte.
- Lag tre pakker til. Brett godt slik at det blir tett.
- Tilsett gjerne 2 ss rødvin i hver av de fire pakkene. Løft hjørnene litt opp så saften ikke renner ut.
- Stek dem i ovn på 175 C i 90-120 minutter. Du kan også steke dem på indirekte varme på grillen.
- Det er viktig at saften som kommer under kokingen forblir i innpakningen.
Server på kokt ris og med kalamataoliven og gjerne litt friskhakket mynte og smuldret feta på toppen.
Tips:
I stedet for store poteter i skiver kan du bruke 8-12 nypoteter, hele eller delt i 2 el 4.
Tips:
Du kan fint bruke kjøtt av kje til denne retten. Det er enda mørere og mer lettstekt, så beregn litt kortere tid i ovnen.
Mange herlige oppskrifter med lam
Spennende lammeretter fra hele verden
Her finner du mange oppskrifter på lammegryte