- Forvarm ovnen til 200C med grillelement
- Skjær svinenakke og høyrygg i biter på ca 2x2cm.
- Brygg kaffe, og ha den tørkede chilien i slik at den sveller.
- Brun kjøttet i flere omganger i en stor støpejernsgryte, eller tykkbunnet kjele. Legg kjøttet til siden.
- Skru varmen ned til lav og ha olivenolje, løk, oregano, paprikapulver og spisskummen i støpejernsgryten. Stek løken blank, ca 10 minutter.
- Ha den tørkede chilien ut av kaffe, og finhakk den. Ha i støpejernsgryten sammen med fersk finhakket chili, hvitløk, salt, pepper og litt av kaffen. Rør godt og tilsett resten av kaffen, hermetiserte cherrytomater, muscovadosukker og kjøttet. Ha lokk på kjele og la småkoke under lokk til kjøttet er mørt, og kan rives fra hverandre med to gafler, ca 2 timer.
- Rens paprikaen og skjær i 2x2cm biter. Fordel på et stekbrett med litt olje og stek i ovnen til de er gyllene, og litt brent i kantene, ca 15 minutter. Ha i gryten sammen med de ferdigkokte bønnene. Kok opp, smak til med salt og pepper.
Server med ferdigkokt ris. Topp med biter av avocado, finhakket vårløk, koriander, tortillachips og seterrømme.
Lyst til lage en annen chili con carne så se her
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico
Her er enda flere hete oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig