Langtidskokt chili con carne
Foto: haoliang

Langtidskokt chili con carne

Chili con carne er skikkelig kose mat. I denne oppskriften blir svinenakke og høyrygg langtidskokt sammen med herlig aromatisk krydder og sterk chili.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200C med grillelement
  2. Skjær svinenakke og høyrygg i biter på ca 2x2cm.
  3. Brygg kaffe, og ha den tørkede chilien i slik at den sveller.
  4. Brun kjøttet i flere omganger i en stor støpejernsgryte, eller tykkbunnet kjele. Legg kjøttet til siden.
  5. Skru varmen ned til lav og ha olivenolje, løk, oregano, paprikapulver og spisskummen i støpejernsgryten. Stek løken blank, ca 10 minutter.
  6. Ha den tørkede chilien ut av kaffe, og finhakk den. Ha i støpejernsgryten sammen med fersk finhakket chili, hvitløk, salt, pepper og litt av kaffen.  Rør godt og tilsett resten av kaffen, hermetiserte cherrytomater, muscovadosukker og kjøttet. Ha lokk på kjele og la småkoke under lokk til kjøttet er mørt, og kan rives fra hverandre med to gafler, ca 2 timer.
  7. Rens paprikaen og skjær i 2x2cm biter. Fordel på et stekbrett med litt olje og stek i ovnen til de er gyllene, og litt brent i kantene, ca 15 minutter. Ha i gryten sammen med de ferdigkokte bønnene. Kok opp, smak til med salt og pepper.

Server med ferdigkokt ris. Topp med biter av avocado, finhakket vårløk, koriander, tortillachips og seterrømme.

Lyst til lage en annen chili con carne så se her

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Her er enda flere hete oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her