Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenHørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Les hele saken-
TEST
Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
-
TEST
Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
-
TEST
Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
-
TEST
I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
-
TEST
Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
-
TEST
Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
-
TEST
Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Slik velger du vin til taco
Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?
Les hele sakenMattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.
Les hele sakenDisse koreanske pannekakene er en av årets mattrender
De er søte og fylt med nøtter og fungerer derfor som alternativ til kake eller dessert - eller snack.
Les hele sakenMencia fra Bierzo er årets vinstil
Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursEksklusiv vinsmaking utvalgte viner fra Burgund
Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2025 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursVinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele saken -
Kommende kurs6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele saken -
Kommende kursBli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele saken -
Kommende kursItaliensk aften på Villa Paradiso
Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv vinsmaking utvalgte viner fra Burgund
Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2025 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken
Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!
Les hele sakenI basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Les hele sakenMens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.
Les hele sakenJanuarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
Les hele sakenLag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy
Kyllingbryst eller -filet er manges go-to når maten skal raskt på bordet. Denne kombinasjonen er ekstra vellykket.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Din nye favoritt: Fiske-overraskelse i deilig kremet saus
Fisk enten du velger laks eller en annen type, blir ekstra saftig med denne tilberedningen.
Les hele sakenTre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.
Les hele saken25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
At vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.
Les hele sakenHer finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.
Les hele saken6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenSmak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.
Les hele sakenI dag er det barna som bestemmer middagen
Pølser er raskt å lage - her har klassikeren med potetmos fått en vri.
Les hele sakenMøter vinverdenens utfordringer
Redusert vinforbruk er en global trend og i sin 30. utgave har Prowein i Düsseldorf som finner sted 16.-18. mars, temaet høyt oppe på agendaen, på flere måter.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.
Les hele sakenSlik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.
Les hele sakenHer glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.
Les hele sakenMed brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.
Les hele sakenMed denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.
Les hele sakenQuintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.
Les hele sakenVisste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?
Med Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.
Les hele sakenRibberestene får nytt liv i en banh mi
I løpet av en halvtime har du tryllet dem om til en saftig, sprø og syrlig-skarp smaksopplevelse.
Les hele sakenMangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen
Superenkel, men likevel ytterst velsmakende, for her får både kongekrabbe og moden mango skinne.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Sent ute med å sikre nyttårsboblene? Null stress disse får du for 195 kroner
Disse finnes på nesten alle pol, og i to ulike farger.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Så lekkert kan en laksefilet serveres
Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Slik finner du de beste vinene og ølene til torsk
Om du insisterer på rødvin til torsken, er det lurt å følge våre råd. Men det finnes også andre alternativer.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .
Les hele sakenArticler - section 41 Right
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Dette er en av landets sju mest populære julekaker - som garantert blir spist opp
Så er heller ikke disse Sarah Bernhardt-munnfullene vanlige julekaker, men derimot en klassiker som det alltid er plass for. Her får du to forskjellige oppskrifter.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.
Les hele saken