Har du ikke kongekrabbe, kan du bruke snøkrabbe eller hummer. Og er det utenfor budsjettrammene, er sågar reker - både norske og tropiske - gode alternativer. En utmerket start på årets siste måltid.
Dagens rett
Foto: (supermimicry)
Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen
Superenkel, men likevel ytterst velsmakende, for her får både kongekrabbe og moden mango skinne.
Aase E. Jacobsen
31 Desember 2024 - 00:00
Kongekrabbe og mangosalat
Fremgangsmåte
- Skrell mangoen og ta ut kjernene. Skjær ut tynne skiver til pynt, og hakk resten. Drypp over sitronsaft.
- Knekk krabbeklørne og ta ut kjøttet. Skjær kjøttet i skiver eller strimle det om klørne er tynne.
- Fordel den hakkede mangomassen tynt utover serveringsskåler.
- Legg revet salat på toppen.
- Legg krabbekjøtt oppå deri igjen.
- Drypp vinaigrettedressing over.
- Pynt med mangoskiver.
Tips: Klør av kongekrabbe kan byttes ut med snøkrabbe eller med kjøtt fra hummer.
Har du lyst på en annen salat finner du mange her
Her finner du mange flere oppskrifter med kongekrabbe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå