Spesielt om ribbe har stått på menyen mange ganger allerede i år, er det fint å kunne variere. Ikke alle er så glad i det tradisjonelle tilbehøret, med denne oppskriften er oppmerksomhetene delt også med grønnsakene som blir ekstra gode på denne måten.
Dagens rett
Foto: (Aina C. Hole)
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.
23 Desember 2024 - 00:00
Ovnsbakt ribbe
Fremgangsmåte
- Del ribba opp mellom bena i passe store serveringsstykker. Strø på salt og pepper.
- Rens alle grønnsakene. Legg soltørkede tomater, gulrot, selleri, sjalottløk, hvitløk og basilikum i en ildfast form.
- Legg ribba over grønnsakene, med svoren opp, hell på kraft til det står ¾ oppå kjøttet. Kryst over saften fra en lime og riv til slutt skallet over.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen på 225 grader i minst 45 minutter.
- Ta av folien og stek videre på 175 grader i ca. 1½ time. til svoren er gyllen og sprø.
- Server ribba med grønnsakene, sjyen og potetmos.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå