Bunn:
Smelt smør. Knus småkakene i en foodprosessor og bland i smeltet smør.
Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
Du kan også knuse småkakene ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.
Fyll:
Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen.
Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
Fordel kremen oppå den stekte bunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
Karamellsaus:
Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele.
La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca 10–15 minutter.
Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Smak til med gourmetsalt.
Pynt kaken rett før servering med karamellsaus, kakesmuler og hakkede mandler.
Du kan også prøve denne måten å bli kvitt julekakene på
Lyst til å lage en annen ostekake da finner du veldig mange her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev