Møter vinverdenens utfordringer
Foto: (Prowein)

Møter vinverdenens utfordringer

Redusert vinforbruk er en global trend og i sin 30. utgave har Prowein i Düsseldorf som finner sted 16.-18. mars, temaet høyt oppe på agendaen, på flere måter.
04 Januar 2025 - 16:12

Christiane Schorn, presseansvarlig for Prowein, understreker at 30 årsjubileet finner sted i utfordrende tider. Det er først og fremst fordi verdens vinforbruk går ned. Det er en trend som stadig forsterkes. På toppen av dette kommer påtroppende president Trumps toll-skremsler som særlig europeiske vinprodusenter er urolige for utfallet av.

For å forberede besøkende og utstillere på hva som kan forventes, har Prowein i samarbeid med universitetet i Geisenheim gjennom åtte år laget en årlig Business report. Årets tema er «How can wine marketing evolve in an era of declining global wine consumption?»

Her berøres både kommunikasjons- og andre strategiske valg som salgskanaler, innovasjon og hvordan lovreguleringen kan tilpasses de rådende forhold.

Nytt i 2025 er Business Forum. En møteplass for kunnskapsutveksling og -økning gjennom blant annet masterclasses. Det endelige programmet er klart i februar.

I sammensetningen av programmet har Prowein knyttet til seg eksperter og trendspeidere som Stuart Pigott, briten som ble tysker, Paula Redes Sidore og Jürgen Deibel.

Nolo er stadig viktigere og Prowein var for øvrig først ute blant de store drikkevaremessearrangørene til å satse på en egen seksjon for alkoholfritt og lavalkohol-produkter.

Pro Spirits er også en seksjon med økende betydning. I dag er 56 land representert blant utstillerne.

Prowein fyller altså 30 år i 20205. Mens det i starten kun var tyske utstillere, samles det i dag utstillere fra 60 land – også danske og svenske vinprodusenter har hevet seg på. Målet er å øke synligheten, forteller arrangøren.

Prowein har som andre messebrands blitt globale. Tokyo var sist i rekke i 2024. Nå er Prowein i sju byer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vrien på kylling med salat har du kanskje ikke prøvd
Dagens rett
Kyllingfilet med druesalat

Denne vrien på kylling med salat har du kanskje ikke prøvd

Saftig nystekt kyllingfilet med en smakfull salat lyser opp på kalde vinterdager. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her