Fersk torsk er blitt en luksusvare, men den fryste utgaven står absolutt ikke tilbake hva kvalitet angår. Husk bare at den skal tines sakte i kjøleskapet for å beholde mest mulig spenst og saftighet - som den trenger når den skal stekes som her.
Dagens rett
Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.
04 Januar 2025 - 00:00
Gyllen torsk på "paella"
Fremgangsmåte
- Sausen:
- Rens rekene - ta vare på skallene. Fres hakket løk, hvitløk og gulrot i biter sammen med rekeskallet over svak varme.
- Tilsett tomatpure og la alt frese et minutt under omrøring.
- Tilsett vann til skallet er dekket og la det trekke ved svak varme i ca. 30 minutter.
- Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.
- Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.
- Fisken:
- Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme.
- Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned).
- Skru ned varmen til middels.
- Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg.
- La fisken steke nesten gjennom ca. 4-7 minutter (etter tykkelse og om du har med skinnet).
- Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.
- Kok risottoris som angitt på pakken.
- Vend rekene inn i risen.
- Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør:
- Skjær gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk i biter.
- Kok i 2 minutter i saltet vann.
- Varm en stekepanne.
- Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret, rør godt og sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter.
- Vend på grønnsakene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamellisere seg.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Lyst til å lage en annen paella
Her finner du mange andre oppskrifter med torsk
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå