Ifølge en undersøkelse i regi av Opplysningskontoret for brød og korn, er Sarah Bernhardt en av de sju mest populære julekakene - og havner derfor på den norske sju slag-lista. De eneste områdene som ikke har den på topp sju er Oslo og Vestlandet.
Sarah Bernhardt-kaker kommer i mange versjoner; noen bruker kransekakemasse som bunn, mens andre bruker skåldete mandler (altså marsipan). Også kremen kan variere fra sjokoladekrem til smørkrem eller kaffekrem som i denne oppskriften.
Derfor får du to løsninger for denne kaken, en porsjonsvis og en som bakes i langpanne.
Historien bak navnet er det samme:
Denne kaken er kalt opp etter 1800-tallets aller største kjendis fra scenen, nemlig den franske Sarah Bernhardt, men når og hvor det skjedde er ikke så lett å finne ut av. Danskene kaller den en dansk klassiker, og noen kilder mener det var en dansk konditor som fant på å kalle disse deilige munnfullene opp etter henne. Men dette er en historie som ikke er bekreftet, derfor må vi leve i uvisse. Men det gjør strengt tatt ikke noe siden kakene lever sitt helt egne liv. Og navnet skrives ikke alltid på samme måte som det som har gitt inspirasjonen.
Se våre andre oppskrifter på kaker med marsipan
Her finner du veldig mange gode kakeoppskrifter som hører julen til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig