Klippfisk er luksusmat i den portugisisktalende delen av verden. Som er så utrolig fascinerende beskrevet i boka Sjøfareren av Erika Fatland. Lå den under juletreet i fjor, ja, da må du bare lage denne brasilianske klippfiskgryta.
Dagens rett
Foto: (from_my_point_of_view)
Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.
Aase E. Jacobsen
03 Januar 2025 - 00:00
Klippfisk Moqueca som i Brasil
Fremgangsmåte
- Del fisken i serveringsstykker og la den trekke i kokende vann i 15 minutter.
- Varm olivenolje og maisolje i en stor kjele.
- Stek løk i skiver, tomater og hvitløk, surr 5 minutter og tilsett 5 dl kokekraft, paprika i skiver, koriander, laurbærblad og tomatpuré.
- Kokes til det tykner, da tilsettes kokosmelk.
- Legg i fisken som får koke noen minutter i kraften. Ta ut fisken.
- I en egen kjele lages saus av 5 dl kokekraft, most ris, finhakket løk og kokosolje.
- La småkoke til smaken har satt seg.
- Smak fiskegryta til med 2 ss av den tilberedte fiskesausen, salt og pepper.
- dryss over grovhakket frisk koriander.
- Server fisken med sausen og kokte poteter ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå