Etter et langt og godt måltid er det aller best med en mindre dessert. Denne pavlova-kransen kan utvides avhengig av hvor mange gjester som er rundt festbordet. Den kan enten serveres ferdig porsjonert i skåler eller ved å sende kransen rundt.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.
Aase E. Jacobsen
26 Desember 2024 - 11:00
Pavlova-krans med grapefruktcurd
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 125 °C.
- Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Visp i 5 minutter. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret, og visp videre i 5 minutter. Vend inn maisstivelse og eddik.
- Tegn en sirkel med ca. 22 cm diameter på et bakepapir, og legg den på et bakebrett. Sprøyt eller klatt ut ca. 10 runde topper i en sirkel. Bruk en skje til å lage en liten fordypning i hver topp. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 1 ½ time. Slå av varmen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt.
- Gjør klar curden. Bland juice, egg og syltesukker i en kasserolle. La koke under omrøring til curden har tyknet. Slå av varmen og rør inn smøret. Skjær grapefrukten i skiver som du legger i en skål. Rør inn kardemomme og melis.
- Montering
Pisk fløten til luftig krem. Sprinkle over curden og legg på en kremdott. Topp med grapefrukt og hakkede pistasjnøtter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå