For selv om mange avstår fra alt som er søtt i januar, er det trolig like mange som unner seg en godbit på vanlig måte. Pannekaker føles ikke som nei-mat uansett om de er søte, og det gjelder også disse koreanske som skal være en av årets sterkeste mattrender. Godt smaker de i alle fall.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
Disse koreanske pannekakene er en av årets mattrender
De er søte og fylt med nøtter og fungerer derfor som alternativ til kake eller dessert - eller snack.
Aase E. Jacobsen
09 Januar 2025 - 11:00
Koreanske søte pannekaker - Hotteok
Fremgangsmåte
- Bland mel, tørrgjær, sesamfrø, sukker og salt i en stor bolle.
- Hell melken og 1 ss olje i melet, og bland med en tresleiv. Røren blir veldig klebrig.
- Dekk bollen med plast, og la røren heve til dobbelt størrelse, dvs. rundt 30–45 minutter.
- Stikk et hull i midten av røren, slik at den synker litt sammen. La røren hvile i nye 10 minutter.
- I mellomtiden lager du fyllet: Bland brun farin, nøtter og kanel i en liten skål.
- Ta en liten bit av deigen, og lag en pannekake med hånden. Legg i 1 ss av fyllet i midten, og knip sammen kantene mot midten, slik at pannekaken blir som en liten ball.
- Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett rikelig med olje.
- Legg ballen i stekepannen, og flat den forsiktig ut, f.eks. med en flatbunnet skål som er oljet.
- Når du ser at ballen svulmer opp litt, er det på tide å snu den. Tilsett mer olje etter behov. Pannekakene skal være gylne utenpå.
- Pannekakene smaker best når de er helt ferske, men vær forsiktig med det varme fyllet!
Har du lyst til å lage en annen pannekake byr vi på mange delige
Er du på jakt etter anneen kake du kan bake kan du velge og vrake her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå