Da snakker vi om at roséviner stiller ekstra store krav i vinkjelleren. Det er veldig kort vei mellom suksess og fiasko hvis ikke vinmakeren følger nøye med.
Denne Rhône-vinen er superb til saftige kjøttstykker fra grillen. Og dens storebror kan du legge i kjelleren til høstviltet skal fortæres – eller enda lengre.
Friuli er kjent for å produsere noen av Italias aller beste hvitviner, spesielt av druen friulano. Men også vin av de røde druene er verd å få med seg, og da særlig refosco og pignolo.
Growleriet er først ute i Oslo med en økende internasjonal trend. Nemlig at du kan hente fersk øl på toliters glassflasker og ta med hjem, i parken eller på stranda.
Ernst Loosen er klar for comeback. Men han vil ikke lenger bare assosieres med den halvtørre stilen her til lands. Det betyr at vi har mange gode Loosen-opplevelser i vente.
I år gjelder det å planlegge inntaket av champagne godt, for fredag er absolutt siste sjanse til å skaffe bobler til langhelga som avsluttes med selveste nasjonaldagen.
Stockholm Brewing er et godt bevis på at barrierer mellom vin og øl kan brytes, og at det beste fra to leire kan kombineres. Deres unike øl etterlater ingen tvil om at konseptet er vellykket.
Og dermed perfekt til mai måneds behov for bobler. Samme produsent byr også på verdens aller mest spesielle boblevin – som bør prøves til røykelaksen - om du tør.