Kveite er en av de tryggeste fiskesortene du som kokk kan velge, for den har god holdbarhet og trives i smaksrikt følge. Men den må ikke overbehandles, for da blir den tørr, sånn sett er den lik alle andre fiskeslag. Følg oppskriften og resultatet blir topp.
Dagens rett
Foto: (Godfisk.no)
Slik lager du vårstemning ved middagsbordet
Nydelig kveite, hollandaisesaus og smørkokte grønnsaker, gjerne asparges og nykål for ekstra vårfølelse.
09 Mars 2024 - 00:00
Kveite med asparges og hollandaise
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i saltlake i 10 minutter.
- Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.
- Kok opp vann, legg i fiskestykkene, sett ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i 8-12 minutter.
- Sausen:
- Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet.
- Tilsett vann og rør blandingen sammen med eggeplommene.
- Pisk eggblandingen i vannbad til eggeplommene tykner og har fått et volum.
- Tilsett smeltet klaret smør litt om gangen.
- Hvis sausen blir for tykk, kan den skille seg. Tilsett da litt lunket vann.
- Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter.
- Asparges: Ha litt vann og smør i bunnen av en kjele og kok opp.
- Legg i asparges og kok slik at de fortsatt har tyggemotstand.
- Hold varme til servering.
- Strimlet nykål eller spisskål og gulrøtter surret i smør passer også til denne retten.
Flere fristende retter med kveite finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå