Når du baker paprika og bruker den som basis for en fyldig og kremet saus, får vinterens fremste delikatesse, skreien, et veldig godt følge. Nå midt i sesongen er den dessuten ofte på tilbud, så det gjelder å nyte delikatessen så ofte du kan.
Dagens rett
Foto: (Dylan Cate)
Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber
Dette er faktisk en ganske så enkel, men også smakfull fiskemiddag. Det du bruker mest tid på er å tilberede paprikasausen. De ekstra minuttene er vel anvendt tid.
28 Februar 2024 - 00:00
Skrei med fennikel og paprikasaus
Fremgangsmåte
- Skrubb skinnet og skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss litt salt på fisken og stek den i olje med skinnsiden ned.
- Stek den til skinnet er gyldent og sprøtt, snu den og stek raskt på den andre siden.
- Rens og del fennikel i terninger og damp den noen minutter i lettsaltet vann.
- Skrell og kutt løk grovt.
- Varm olje i en stekepanne og surr løk og fennilkelbiter mykt.
- Rør inn kapers.
- Paprikasausen:
Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker. Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem. - Surr løken myk i olivenolje/smør. Tilsett fiskekraft og kok inn til halvparten.
- Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp.
- Kjør sausen med stavmikser. Smak til med salt og pepper og juster evt tykkelsen med litt vann.
- Server skrei på grønnsaksmiksen med paprikasausen på siden.
- Dryss over hakket persille.
Her finner du mange oppskrifter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Forsiden akkurat nå