Biff Stroganoff er som navnet antyder en rett med russiske aner. Den har fått navn etter en viss grev Stroganov som ifølge historien hadde vansker med å tygge maten og måtte få kjøttet delt opp i små biter. Hans kokk valgte da denne løsningen, og så vellykket var den at den er blitt en verdensklassiker. Lager du den med kalvekjøtt, blir den ekstra lekker. Den kan også lages med kyllingfilet.
Dagens rett
Foto: (alisafarov)
Biff Stroganoff er perfekt søndagsmiddag - lettlaget er den også
Denne uberklassiske gryteretten krever ikke spesielt mye innsats, men du blir likevel belønnet med en svært smakfull godbit til søndagskosen.
09 Mars 2024 - 00:00
Lettlaget Biff Stroganoff
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i strimler.
- Brun kjøtt først i smør og deretter løken.
- Legg alt over i en gryte og tilsett salt og pepper. Rør inn sennep.
- Tilsett kraft og rømme og la retten koke 10 minutter.
- Skjær sjampinjong i skiver og ha denne over i gryten og la småkoke videre i 10-15 minutter.
- Server Biff Stroganoff med potetmos, kokt ris eller pasta samt rødbeter og sylteagurk ved siden av. per porsjon.
Her finner du våre beste gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå