Når du skjærer kyllingfilet veldig tynt, trengs veldig lite steking, så pass på, for du vil ikke ha tørt kjøtt. Potetmosen kan ikke gå galt, bare husk å velge melne poteter, for eksempel mandelpoteter, det gjør jobben enklere.
Dagens rett
Foto: (Ugur Karakoc)
Slik lager du digg fredagskos med en pakke kyllingfilet og poteter
Når du serverer hjemmelaget potetmos til kyllingen, må du kanskje beregne litt ekstra, så godt smaker det.
15 Mars 2024 - 00:00
Kyllingfilet løvbiff med hjemmelaget potetmos
Fremgangsmåte
- Potetmos: Skrell potetene og skjær dem i mindre biter.
- Kok dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre.
- Hell fra vannet på potetene og knus dem med en gaffel eller potetmos-stapper.
- Tilsett smør og litt av melken og rør godt. Spe med resten av melken. Smak til med salt og pepper.
- Kyllingfilet løvbiff: Skjær kyllingfiletene i 2-3 på langs til løvbiff.
- Bank dem lett.
- Stek i olje i 1 minutt på hver side.
- Dryss over salt og pepper
- Ta dem ut av pannen.
- Kok ut pannen med rødvin, vann og soyasaus.
- Anretning: Legg potetmos i bunn med kylling-løvbiff på toppen.
- Drypp over sjyen og legg salat/spinatblader på til slutt.
- Dryss over revet parmesan.
Tips: Klippet gressløk, tynne purreringer eller litt revet muskat er godt i hjemmelaget potetmos.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå