For når fisk kommer under et dekke av ost, jada går den i en egen mage. Hvilken ferskost du velger, er opp til hva du har for hånden og hva du liker. Mozzarella blir tråete, mens mer kremete oster smelter raskt inn i retten. Og smuldrete ost som feta, gir en mer knudrete tekstur. Og en mer markant smak.
Dagens rett
Foto: (kasinv)
Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.
20 Februar 2024 - 00:00
Ostegratinert laks eller hvit fisk på spinatseng
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Smør en ildfast form.
- Skrell og finhakk løken, og bland med spinaten som du har forvellet i 10 sekunder i kokende vann.
- Legg på hakkede soltørkede eller hermetiske tomater.
- Smak til med salt og pepper og legg blandingen i formen.
- Fordel fiskestykkene over blandingen.
- Kjør crème fraîche, eggeplomme og ost med en stavmikser.
- Smør kremen på fiskeskivene.
- La laksen stå 20-30 minutter i ovnen til pent brun overflate.
Server med salat og oliven.
Har du lyst til å lage noe annet med laks så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå