Forsiktig damping av den tandre ishavsrøyefileten er det som må til for at den skal beholde saftigheten helt fram til tallerkenen. Og kraften gjenbruker du i sausen, slik at ikke noe går til spille.
Dagens rett
Foto: (gbh007)
Slik skaper du fest midt i uka: ishavsrøye med sitronmelisse og dill
Ishavsrøye er en sann lekkerbisken fra sjøens skattkammer. Den trenger derfor ikke så mye behandling eller tilbehør. Men denne kremete sitronfriske sausen fortjener den.
05 Mars 2024 - 00:00
Dampet ishavsrøye med kremet sitronmelisse og -dillsaus
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i serveringsstykker, drypp den med sitronsaft og dryss over litt salt.
- Kok opp fiskekraft/buljong med knust rosepepper.
- Legg fiskestykkene i og la dem trekke ca. 6-8 min.
- Sausen:
- Kok opp fløte og fiskekraft, bruk kokekraften fra tilberedningen av fisken, ta også med litt av rosepepperen.
- La småkoke til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper. Ha i finhakket sitronmelisse og dill.
- Server sausen til fisken sammen med sitronskiver, poteter og lettkokte sukkererter.
Her finner du flere deilige retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå