Sødmen fra karamellen og den salte fermenterte fiskesausen danner en spennende innpakning for fisk. Som absolutt bør prøves. Tilbehør er mengder med kokt ris. I Vietnam brukes malle (catfish) mens vi her nord har andre muligheter som steinbit eller isgalt. Det må være et fiskekjøtt med litt struktur for å tåle denne behandlingen.
Dagens rett
Foto: (daoleduc)
Lag en ekstra eksotisk fiskegryte denne uka
Karamellisert steinbit er ikke hverdagskost på våre breddegrader, men en tradisjonell vietnamesisk tilberedningsmetode for fisk. La deg overbevise.
Aase E. Jacobsen
27 Februar 2024 - 00:00
Ca kho to Steinbit i leirgryte
Fremgangsmåte
- Skyll fiskestykkene og tørk dem med kjøkkenpapir.
- Dryss pepper på begge sider.
- Legg dem i en grunn bolle og hell over fiskesaus og sukker.
- Vend på fisken, slik at marinaden dekker, og la den trekke i ca. 10 minutter.
- Varm oljen i en leirgryte som tar 5 dl.
- Ha i hvitløk og sjalottløk og fres i 1-2 minutter under omrøring til det begynner å bli gyllent.
- Skru opp til sterk varme, ta fiskestykkene opp av marinaden og ta vare på væsken.
- Legg fiskestykkene i den varme leirgryten eller pannen og svi dem raskt på begge sider.
- Tilsett karamellsaus, marinade og vårløk.
- Skru ned til middels varme, legg på lokk og la fisken småkoke i 8 minutter.
- Se etter om fisken er ferdig. Hvis den er det, legger du den på en tallerken. Hvis ikke, kan du la den være i kokekaret mens du koker inn sausen.
- Skru opp til sterk varme, og la det fosskoke til sausen er redusert til halvparten. Når sausen er blitt tykk, legger du fisken tilbake til den er gjennomvarm.
- Server steinbiten rett fra leirgryten, eller legg den på et fat. Server straks med kokt ris.
Tips: Retten kan også serveres som delerett eller som del av et større måltid.
Flere deilige fiskegryter du kan lage
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 254.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 254.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå