Tandoori er en klassisk indisk tilberedningsmetode, oppkalt etter den spesielle tandoor-ovnen. Men navnet brukes i dag i vår del av verden om alle mulig retter, men særlig kylling, tilberedt med en fargesterk rødlig krydderblanding (tandoori masala) og yoghurtmarinade. Derfor kan du enkelt gjenskape aromaene i en langpanne i stekeovnen eller på grillen om den sesongen er i gang allerede.
Dagens rett
Foto: (sameer chogale)
Tandoori-kylling kan du lage enkelt i langpanne eller på grillen
Kyllingbiter som har godgjort seg i en rødkrydret yoghurtmarinade over natten, er den perfekte helgekos.
07 Mars 2024 - 00:00
Tandoori-kylling i langpanne eller fra grill
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfileten i biter på ca 50 gram.
- Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle og mariner kjøttet natten over i kjøleskap.
- Tre kyllingbitene på spyd og grill på indirekte varme i 20 minutter. Eller legg dem i en langpanne eller stekebrett og stek ved 175 grader i 20 minutter. Snu underveis.
- Server med ris, naanbrød og en raita- indisk yoghurtsaus.
Tips: Til ekte tandoori-kylling brukes hel kylling. Biter av hel kylling trenger litt mer varmebehandling enn kyllingfilet.
Flere lekre kyllingretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå