Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 November 2000 - 17:10

    Stor liten slottsvin

    Bordeaux kan skilte med en myriade av såkalte petits châteaux, altså små slott, som er små i den forstand at de ikke tilhører områdets vin-jet set. Her som andre steder innebærer kategorien blanda drops rent kvalitetsmessig. Ukens vin tilhører de beste.
    01. november 2000
  • 25 Oktober 2000 - 16:03

    Velduft til rakefisken

    Rakefisk er det like mange meninger om som politikk. Men at det trengs smakskraft i glasset når rakefisken inntas er alle enige om. Og de mest ihuga rakefiskelskerne nekter å drikke noe annet enn akevitt.
    25. oktober 2000
  • 24 Oktober 2000 - 17:14

    Vin til vilt

    Vilt og vin i kombinasjon er i hovedsak et spørsmål om å sammenstille to former for intensitet. Det er påfallende hvordan manglende intensitet i en vin medvirker til at den faller sammen i møtet med norsk fauna i konsentrert form. Både vinen og viltet må
    24. oktober 2000
  • 20 Oktober 2000 - 15:33

    Very British, indeed

    Selv når Hine lager en kraftig cognac som skal følge en real cubansk sigar, blir det aldri vulgært. Smaksrikt ja, men fortsatt meget raffinert. Med samme britiske finesse som et par håndsydde sko.
    20. oktober 2000
  • 20 Oktober 2000 - 14:40

    Vinkjennerens cognac

    Det er ikke primært prisen som gjør at Léopold Gourmel aldri blir markedsleder i det norske cognacmarkedet. Men heller smaken og stilen som er mer tilpasset vinkjennerne - som normalt ikke er storkonsumenter av cognac.
    20. oktober 2000
  • 20 Oktober 2000 - 11:37

    Test av cognac VSOP 2000

    I Apéritifs test av i alt 22 VSOP (Very Superior Old Pale) og to spesiell-VSOP'er fant vi flere svært gode og enda flere gode cognacer. Rimeligst av toppskårerne er Prince de Polignac VSOP som med sin vellagrete blanding av inntil 30 år gamle cognacer tok
    20. oktober 2000
  • 18 Oktober 2000 - 19:10

    Dynamisk duo

    I fjor vant den norskkomponerte whiskyen Upper Ten en gullmedalje i klassen blended whisky med alder under 11 år. Kåringen ble foretatt etter en blindtest av det kjente tidsskriftet Wine & Spirit International.
    18. oktober 2000
  • 18 Oktober 2000 - 18:28

    Uklassisk klassiker

    Mens pågangen av nye viner er store og økende, føles det trygt å gå tilbake til gamle travere og i hvert fall så lenge de fornyer seg i form av nye årganger og bare blir bedre og bedre. Ukens vin er en slik uklassisk klassiker som også passer utmerket til
    18. oktober 2000
  • 17 Oktober 2000 - 15:34

    Het Trøst

    Antall porsjoner: 8-10   6-10 medium store skåldede og knuste tomater (fra boks eller ferske) 1 sellerirot, finhakket 1 Persillerot, finhakket 1 stor Purre, finhakket 4-6 store kløfter hvitløk,presset 1 stor løk, finhakket 1 1/2 dl vi
    17. oktober 2000
  • 13 Oktober 2000 - 19:51

    Unik cognacaften med Apéritif

    Apéritif inviterer til en unik aften i cognacens ånd. Møt kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Toralf Bølgen, Bølgen & Moi, nybakt norgesmester i vinsmaking som også har gjort suksess som cognacblander. Spennende foredrag,
    13. oktober 2000
  • 11 Oktober 2000 - 19:38

    Fransk latino

    En saftig latino lover med fransk eleganse er karakteristikken for ukens vin. Som passer utmerket til så vel gode soppretter som til høstens smaksrike retter med lam eller får i hovedrollen.
    11. oktober 2000
  • 11 Oktober 2000 - 15:24

    Kompleksitet fra Speyside

    Foretrekker du et dempet røykpreg på din maltwhisky, kan kanskje 15 år gamle Longmorn bli din nye yndling.
    11. oktober 2000
  • 08 Oktober 2000 - 13:19

    Ettertraktet utfordring

    I Galicia og Rias Baixas produseres noen av Spanias beste hvitviner av druen albariño. Men det spesielle klimaet er en rammebetingelse som gir livet for vinbonden en ekstra dramatisk dimensjon.
    08. oktober 2000
  • 08 Oktober 2000 - 12:43

    Flere ansikter

    Albariño-druen antar et distinkt utseende etter hvor den dyrkes. Rias Baixas er derfor delt inn i flere underområder som alle har sine kvaliteter og tydelige forskjeller.
    08. oktober 2000
  • 04 Oktober 2000 - 17:52

    Frisk høstvin

    Denne uken nyter vi en høstlig vin ikke av det mørke fyldige slaget beregnet på regntunge senhøstkvelder, men av den typen som viser sesongens lyse sider og gjør et hvert måltid til en fest. For eksempel når det står en lammegryte på bordet.
    04. oktober 2000
  • 03 Oktober 2000 - 19:39

    Pavens beste

    Châteauneuf-du-pape er kjent for de majestetiske ruinene etter pavens residens og for vinen som lages av druer fra de karakteristiske vinmarkene med rullesteiner som topplag. Rullesteinenes funksjon er å magasinere varmen fra den stekende solen på dagtid,
    03. oktober 2000
  • 28 September 2000 - 01:11

    Flasken på bordet

    Det finnes et liv for rødvin utenom bag-in-box som fraktes til de tusen hjem i mengder. Ukens vin er en slik, en ren og vellaget rødvin i en pen flaske med en tilsvarende etikett og med en pris som belaster budsjettet akkurat passe hardt
    28. september 2000
  • 28 September 2000 - 00:57

    Frisk høstvin

    Denne uken nyter vi en høstlig vin ikke av det mørke fyldige slaget beregnet på regntunge senhøstkvelder, men av den typen som viser sesongens lyse sider og gjør et hvert måltid til en fest. For eksempel når det står en lammegryte på bordet.
    28. september 2000
  • 23 September 2000 - 14:01

    Gode budsjettviner

    Spanske hvitviner er ikke det du først tenker på når du skal fylle vinkartet, men denne testen demonstrerer til fulle at landet er kapabel til å lage gode viner i alle prisklasser. Testens vinner, Agramont Viura Chardonnay 1997 fra regionen Navarra, skåre
    23. september 2000
  • 22 September 2000 - 23:55

    Apéritifs Bartender

    22. september 2000
  • 21 September 2000 - 21:40

    Aperitif inviterer til mat- og vinseminarer

    Apéritif inviterer i samarbeid med Rune Pal på Klosteret Restaurant til helaftener hvor nytelse og lærdom står i høysetet. Hver seminaraften har sitt tema og starter med foredrag og vinsmaking. Fortsettelsen er en omfattende meny med ytterligere viner. I
    21. september 2000
  • 20 September 2000 - 17:58

    Australsk røverkjøp

    Et av de beste kjøpene blant røde australske viner er blitt en tier rimeligere, og det passer jo godt i disse OL-tider. Denne svært smaksrike vinen er ikke bare god å drikke som den er, men passer utmerket til så vel saftige biffer som høstens første fers
    20. september 2000
  • 20 September 2000 - 16:31

    Konge på haugen

    Det var Louis Latour III som for over hundre år siden skapte en av verdens største hvite viner, Corton Charlemagne, og fortsatt sitter det velrenommerte burgundhuset med et sikkert grep på denne verdifulle haugen.
    20. september 2000
  • 13 September 2000 - 13:29

    Ferieminne på flaske

    Mange kvier seg for å ta med seg sommerens varme vinopplevelser tilbake til et høstlig Norge. Men ukens vin i glasset lover vi deg at du ikke gjør noe galt. Tvert i mot tror vi at denne vinen er langt bedre enn mange av de røde vinene du tyllet i deg, hvi
    13. september 2000
  • 06 September 2000 - 20:28

    Sjarmerende til pasta med smak

    Ukens vin er en varm sjarmør rent smaksmessig, akkurat det vi trenger når høsten setter inn for fullt. Og den lar seg nyte så vel til røffe hverdagslige retter som til viltgryta. Eller sågar alene for den som liker vin med særpreg.
    06. september 2000