Bløt bitter

Bitter er i vekst skal vi tro salgstallene fra polet. Nå i juli er nok et nytt produkt på markedet. Tyskernes favoritt, Kuemmerling, skal konkurrere først og fremst med Jägermeister som er ledende i Norge innen søtlige bittere. Men selvsagt også de litt t
Aase E. Jacobsen
05 Juli 2000 - 15:03

Kuemmerling (varenr. 40016, bestilling) som koster kroner 229 for 50 cl er bestselgende bitter på det tyske marked. Som andre bittere er den smakssatt med urter men ikke med så bitter dominans som enkelte andre. Malurt er den bitreste urten som finnes. Derfor vil vi anta at spiller en mindre rolle i resepten til Kuemmerling som daterer seg fra 1938, og som selvsagt er veldig hemmelig.

Kuemmerling holder 35 prosent alkohol og tilhører derfor de sterkere bitterene som står for størsteparten av volum i dette segmentet. Som er i fremgang, om enn svak. Brennevinssalget generelt sett viser økning etter flere år med nedgang. Størst økning (36 prosent etter fem måneder i år) viser andre typer brennevin (inkl. likør og bitter) med lavere alkoholinnhold enn 22 prosent.

Årsaken er en til dels kraftig reduksjon i avgiftene som var et av tiltakene for å harmonisere norske priser med de svenske og på den måten stagge den økende grensehandelen. Om folk kjøper mindre Bailey’s og andre kremlikører samt hetviner som Campari i Sverige, vet vi ikke, men det er trolig årsaken.

Avgiftsreduksjonen har også resultert i en kraftig vekst for hetvin, særlig portvin. Som nå faktisk er gunstig priset i Norge. Cognacforbruket fortsetter å øke, til tross for høye avgifter, etter fem måneder la det på seg drøyt 19 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her