Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 Mars 2002 - 02:01

    Mer Rhône enn Languedoc?

    Château du Campuget har satt appellasjonen Costières de Nîmes ettertrykkelig på det norske vinkartet. Bli kjent med denne franske vinregionen som er skviset inn mellom Languedoc og Rhône.
    12. mars 2002
  • 08 Mars 2002 - 11:48

    Tirsdag 19. mars - Fonseca kommer til Stavanger

    Da Fonseca besøkte Oslo og Apéritif sist høst ble en unik smaking avholdt. Nå er det Stavangerfolkets tur til å oppleve Portugals største eier av vinmarker. Kjenner du Periquita? Da har du den og mye annet godt i vente denne kvelden når hele 10 viner skal
    08. mars 2002
  • 07 Mars 2002 - 10:00

    Pirrende Absint

    Absint pirrer de flestes nysgjerrighet. Nå kan du la smaksløkene pirres av den ekte absinten som i originalversjon etter sigende skal ha forårsaket Van Goghs øreamputasjon. Den du får kjøpt her til lands er imidlertid fri for slike bivirkninger og er alts
    07. mars 2002
  • 01 Mars 2002 - 02:02

    Nyhetene på Vinmonopolet 2. mars 2002

    Apéritif har testet marsnyhetene på polet og gir deg tips til de beste kjøpene av hvite- og røde viner så vel som champagne og musserende. Bestilling av alle de 63 nye polvarene kan du nå gjøre i denne artikkelen.
    01. mars 2002
  • 28 Februar 2002 - 02:01

    Til tapasen og bacalaoen

    Det perfekte følge til smaksrik tapas er fino sherry. Men slik vin er hva engelskmennene kaller an acquired taste, altså noe du må venne deg til. Ukens vin er en fino sherry som er veldig lett å like. Og den passer dessuten utmerket til godt krydrete chor
    28. februar 2002
  • 25 Februar 2002 - 10:34

    Kremen av sherry

    Sherrybodegaen Marques del Real Tesoros gigantsatsing i utkanten av byen Jerez de la Frontera ses på som et tegn på at krisen som har ridd sherryindustrien som en mare de siste tiår og resultert i at en rekke bodegaer er nedlagt, nå er over. Og juvelen i
    25. februar 2002
  • 21 Februar 2002 - 16:07

    Onsdag 13. mars - Bli med og smak 30 år gammel calvados

    Calvados-produsenten Christian Drouin er kjent for å følge gamle tradisjoner med det mål å produsere calvados av ypperste kvalitet. Disse skal du selv få æren av å stifte bekjentskap med når Christian i egen person kommer på besøk til Norge
    21. februar 2002
  • 21 Februar 2002 - 02:01

    Ren fascinasjon

    Noen viner blir du bare rett og slett fascinert av. Slik er ukens vin. Rett og slett imponerende er denne velproporsjonerte vinen som er det perfekte følge til smaksrike retter med rødt kjøtt eller vilt, eller til å legges på lur i kjelleren noen år.
    21. februar 2002
  • 15 Februar 2002 - 13:19

    Mandag 18. mars 2002 - Smak Burgund i særklasse

    Nå skal du virkelig få mulighet til å smake det beste fra Burgund. Ikke mindre enn 14 viner byr Apéritif deg på når Christophe Voisin fra vinhuset Faiveley skal vise deg Burgunds fortreffelighet. Dette blir vårens desidert største smaksopplevelse.
    15. februar 2002
  • 14 Februar 2002 - 15:07

    Apéritif tester polets bestselgere

    Er du blant de som går etter bestselgerne på polet og føler deg trygg på at du gjør det rette valget? Apéritif har testet de mest solgte vinene og gir deg råd om hva du aller helst bør satse på.
    14. februar 2002
  • 14 Februar 2002 - 09:30

    Ferien i boks

    Skal du langt av gårde, er vin i boks et godt alternativ. Lettere å bære med seg enn tilsvarende mengde flasker, og lett å tilpasse til feriekjøkkenets enklere stil. Og kjøper du ukens vin i boks er den dessuten vesentlig rimeligere enn tilsvarende vin i
    14. februar 2002
  • 12 Februar 2002 - 02:01

    Musikk i glasset

    Med et ikke helt fransklydende navn, mistenker vi champagnehuset Charles de Cazanove for å ha en litt annen familiehistorie enn de vi tradisjonelt finner i området. Her får du en litt uvanlig beretning som tar oss med langt tilbake i tid.
    12. februar 2002
  • 07 Februar 2002 - 16:23

    Burgund helt i verdenstoppen

    Remi Madsen er og har vært meget sentral i Apéritifs smakspanel i mer enn seks år. Her fortsetter han sin egen spalte der han gjør dypdykk og lar oss få ta del i vinopplevelser vi normalt ikke har mulighet til. Denne gang dreier det seg om superviner fra
    07. februar 2002
  • 07 Februar 2002 - 02:01

    Sjeldent til kaffen

    Ukens brennevin er en maltwhisky som passer vel så godt eller faktisk bedre servert etter maten eller til kaffen enn i den klassiske whiskysituasjonen, som ofte er før maten eller helt uavhengig av måltidet. Servert etter et godt måltid kan du vie disse r
    07. februar 2002
  • 06 Februar 2002 - 02:01

    Porten til Bordeaux

    Saint-Emilions sødmefylte viner er ikke videre ansett av produsentene fra det vestlige Bordeaux. Vinene er imidlertid en utmerket introduksjon til Bordeaux for novisen, hevder Per Mæleng i denne artikkelen som gir deg innsikt i hvorfor øst og vest er så f
    06. februar 2002
  • 04 Februar 2002 - 09:18

    Lær om mat og vin hos Bølgen & Moi

    Har du lyst til å spise og lære om vin hos Bølgen & Moi på Høvikodden, i Kristiansand og på deres flunkende nye restaurant i Trondheim? Alle steder serveres det en herlig fireretters meny og syv viner. Toralf Bølgen forteller om mat og vin i kom
    04. februar 2002
  • 01 Februar 2002 - 02:01

    Hva er billigere på polet i 2002

    Du behøver ikke sette kursen mot Sverige for å gjøre gode vinkjøp. Apéritif har funnet frem til en rekke produkter som er kraftig prisredusert i det nye året. Hva sier du til en burgunder som nå koster 1800 kroner mindre enn før nyttår? Eller en
    01. februar 2002
  • 30 Januar 2002 - 02:01

    Ikke i boks

    Sørfranske viner og særlig de i boks har nærmest beleiret den norske vinarenaen. Det er veldig synd for de mest interessante vinkjøpene derfra kommer i helt vanlige flasker. Og prisene er utrolig gunstige! Ukens vin for eksempel byr på svært mye vin for p
    30. januar 2002
  • 23 Januar 2002 - 16:55

    Tirsdag 12. mars - Smak ren nytelse fra Italia

    Nå byr vi deg på noe av det beste du kan få fra Italia. Wine Spectator skriver om en av vinene du skal smake: 1999 Chardonnay Sicilia - Score: 93 Highly Recommended. A triumph. Fem toppviner til fra Planeta er det vi byr deg på denne kvelden som du ikke b
    23. januar 2002
  • 23 Januar 2002 - 02:00

    En ny bestselger?

    Denne uken er det ikke vin men cognac vi konsentrerer oss om. Og ikke mindre enn en potensiell bestselger som byr på svært høy kvalitet til svært gunstig pris. Det er heretter ingen grunn til å kjøpe cognac verken på systemet eller på tax free!
    23. januar 2002
  • 22 Januar 2002 - 15:09

    Polets 50 mest solgte

    Nordmenn drikker rødvin som aldri før. Tall fra Vinmonopolet viser at blant de 50 mest solgte vinene er hele 37 røde. Først på 10. plass finner vi en hvitvin. Sjekk om din favoritt er blant de 50?
    22. januar 2002
  • 19 Januar 2002 - 23:15

    Dacapo for Dan

    Dan Lystad tok nok en seier i vinkelner-NM 2002. Men han hadde sterke utfordrere i finalen fra Trude Rinaldo og Hege Hansen som kom på henholdsvis andre og tredje plass.
    19. januar 2002
  • 16 Januar 2002 - 09:48

    Varmblodig italiener

    Ukens vin kan hjelpe å få opp så vel varmen som stemningen, lett å like som den er. Enten du velger å krype opp i sofakroken med et glass eller nyte den til god mat sammen med gode venner.
    16. januar 2002
  • 11 Januar 2002 - 02:01

    Nyhetene på polet januar 2002

    Januarnyhetene fra Vinmonopolet domineres av gode franske viner. Særlig i de høye prisklasser. Et par gode budsjettviner kommer likevel også fra den kanten. Men billigere og bedre enn italienske Rocca Sangiovese Rubicone 2000 til kroner 58 er det vanskeli
    11. januar 2002
  • 10 Januar 2002 - 19:02

    Mandag 11. februar - Smak flotte viner fra California

    Wine & Spirits Magazine kåret i årene 1995 til 1999 vinene fra Peak Wines til beste kjøp. Bare i år 2000 alene fikk 28 Geyser Peak-viner hele 465 medaljer. Nå kan du være med å smake selv. Hele ni varianter; to hvite og syv røde, byr vi deg på.
    10. januar 2002