Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 Mai 2002 - 02:01

    Rødvin hindrer forkjølelse

    Mange undersøkelser har vist at moderate mengder med alkohol kan redusere farene for hjerteproblemer. Nå har et samarbeid mellom amerikanske og spanske forskere kommet frem til at de som drikker vin har mindre risiko for å bli forkjølet enn de som er tota
    10. Mai 2002
  • 03 Mai 2002 - 02:02

    Nyheter Vinmonopolet mai 2002

    Leter du etter drikketips til vårens mange festlige anledninger, er det flere gode alternativer blant nyhetene fra Vinmonopolet som lanseres lørdag 4. mai. Så vel virkelig rimelige som dyrere og eksklusive godbiter.
    03. Mai 2002
  • 02 Mai 2002 - 09:00

    God trøst til halve prisen

    Når du ikke har råd til champagne, men likevel bare må ha noen forfriskende bobler i glasset, finnes det veldig gode alternativer, og det til halve prisen. Som er perfekt til mai måneds mange festlige anledninger. Dessuten er den så god at den også duger
    02. Mai 2002
  • 26 April 2002 - 02:02

    Mandarin Martini

    Jan Vardøen, innehaver av Bar Boca på Grünerløkka i Oslo, er opphavsmann til denne Ukens drink. Vardøens drinkmikseferdigheter er viden kjent, også utenfor barmiljøet i Oslo, grunnet lang fartstid som bartender rundt om i verden samt egenskreven bok
    26. april 2002
  • 25 April 2002 - 02:02

    Underbara barbera

    Stadig flere vinfantaster fantaserer om barbera når de skal ha en god vin som ikke stiller noen betingelser, bare skaper velbehag og som gjør måltidet til en fest nesten uansett hva du har på bordet.
    25. april 2002
  • 23 April 2002 - 13:49

    Juicy feeling

    Duften og smaken av tropiske frukter gir assosiasjoner til en mer bedagelig og behagelig tilværelse enn norsk senvinter. Knut Hveding og Rune Pal fra Fogo Bar og Restaurant samt Buddha Bar frister med juice i så vel drinken som i maten.
    23. april 2002
  • 22 April 2002 - 17:49

    Tirsdag 14. mai - Champagnemiddag med Moët & Chandon

    Det stunder mot en ny vår og hvor blodet for alvor bruser gjennom kroppen. Bli med til Fogo Restaurant & Bar i Oslo hvor du denne maikvelden skal få kjenne hvordan kombinasjonen mellom seks ulike champagner og fire retter forsterker vår-effekten og setter
    22. april 2002
  • 18 April 2002 - 09:30

    Ridderlig godt kjøp

    En smaksrik og svært vellaget rødvin oppkalt etter en av historiens store riddere eller musketerer som det heter der hvor den er laget, blir din for bare 85 kroner. Kjempegod til saftig kjøtt, enten fra gryte eller panne. Eller når du bare har lyst på et
    18. april 2002
  • 16 April 2002 - 02:01

    Mandag 6. mai - Jentenes egen vinsmaking

    I løpet av denne maikvelden får du mye ny kunnskap om vin og mat hver for seg og i kombinasjon, samtidig som du lærer om og smaker vin i selskap med mange hyggelige jenter. Ta med en venninne eller flere og meld deg på. Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen
    16. april 2002
  • 12 April 2002 - 14:25

    La Habana Nationale

    Apéritif lanserer nå Ukens drink - til glede og inspirasjon for deg som er glad i å mikse dine egne drinker. Hver fredag fremover vil du få servert en ny drink, ofte presentert av drinkens opphavsmann. Først ut er Knut Hveding fra Fogo/Buddha Bar som også
    12. april 2002
  • 11 April 2002 - 09:30

    Edelt røverkjøp

    Kombinasjonen av raffinement og røverkjøp er sjelden vare. Ikke desto mindre fortjener ukens vin denne betegnelsen. Denne drøyt elleve år gamle vinen er en nytelse å drikke, særlig til gode retter fra både vann og land, men også alene.
    11. april 2002
  • 09 April 2002 - 03:43

    Ny bartender i Apéritif

    Nå er det enda lettere å finne drinken du er på jakt etter. Enten du vil mikse en klassisk drink, lurer på hvilken cocktail du skal servere på lørdag eller husker at du fikk servert en drink som begynner på m, så finner du lett frem med Apéritifs bartende
    09. april 2002
  • 08 April 2002 - 12:48

    Trosser boks

    Etter gullalderen på nittitallet peser chilensk vin i motbakke her til lands med minus i salgsstatistikken og stadig større andel av salget i boks. Undurraga er et av vinhusene som trosser boksepresset og hardnakket satser på Chiles virkelige stjerner som
    08. april 2002
  • 05 April 2002 - 16:50

    Bobler under overflaten

    En rundtur i Champagne avslører at det bobler litt under overflaten i denne velstående regionen. Boblene har i tillegg navn, syrlige benevnelser som terroir og mono cru, og det er ikke populære temaer hos de største og veletablerte aktørene.
    05. april 2002
  • 04 April 2002 - 09:30

    Bestselger til super pris

    At gunstig prisete bestselgere er gode viner er absolutt ingen nødvendighet. Mange rimelige viner selger mye ene og alene på grunn av prisen. Derfor er overraskelsen stor når en slik vin også er velsmakende. Som ukens vin, som ikke bare er perfekt til pas
    04. april 2002
  • 04 April 2002 - 02:01

    De fem store

    Chilensk vinindustri er fortsatt dominert av de fem familiene som var pionerer på 1800-tallet. Undurraga er en den eneste som har beholdt full kontroll innen familien.
    04. april 2002
  • 02 April 2002 - 02:01

    Nye takter

    Den varme mottakelsen av Santa Ritas supervin Triple C, den første virkelige blandingsvinen fra dette huset, inspirerte til ytterligere nyskapinger, hvor klassiske og mindre klassiske chilenske druer kombineres.
    02. april 2002
  • 22 Mars 2002 - 18:10

    Tirsdag 7. mai - Italiensk aften med MASI og italiensk mat på nye Fogo

    Endelig er turen kommet til MASI - suksessprodusenten fra Veneto i Italia. Denne maikvelden forteller Christer Berens deg hva som gjør italienerne så sterke når det gjelder vin og mat i kombinasjon. En fem-retter er hva du får servert samme
    22. mars 2002
  • 21 Mars 2002 - 09:30

    Røverkjøp i boks til påsken

    Når du først velger å satse på vin i boks for påskeuka, er det viktig at det er en vin som egner seg til så vel peiskosen som til alle godsakene du skal kose deg med i ferien. Og det gjør denne sicilianeren så det holder. Dessuten er den et skikkelig røve
    21. mars 2002
  • 20 Mars 2002 - 02:01

    Test av rødvin fra Sør-Vest Frankrike

    Testen av i alt 30 viner viser til fulle at du kan boltre deg i meget gode og gode kjøp. Madiran og Alain Brumont er testens store vinner med i alt fire viner fra Montus og Bouscassé, men fra den nordre siden av elva Garonne som deler denne regionen i to,
    20. mars 2002
  • 19 Mars 2002 - 02:01

    Regnbuevin

    Vinmarker er vakre. Noen er vakrere. I Sør-Afrika har de som regel små arkitektoniske kunstverk i sin midte; skinnende hvite, med hollandske røtter fra settlertiden på 17- og 1800-tallet. Mot en bakgrunn av mektige fjellmassiver.
    19. mars 2002
  • 18 Mars 2002 - 12:21

    Trøndersk vinkelnerseier

    For første gang går seieren i en vinkelnerkonkurranse til en servitør utenfor Oslo. Alexander Skjefte fra Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim er dermed landets dyktigste vinservitør under 28 år.
    18. mars 2002
  • 15 Mars 2002 - 20:26

    Billigere sprit i Danmark øker norsk grensehandel

    Danskene må senke avgiftene på brennevin på grunn av lave priser i Tyskland. Svenskene må senke prisene på den samme drikken på grunn av lavere avgifter i Danmark og Norge lukker øynene. Grensehandelen kan bli høyere enn noen sinne.
    15. mars 2002
  • 14 Mars 2002 - 09:30

    Meget godt spansk kjøp

    Mens salget av Rioja-viner fortsetter å synke på grunn av uvettig prispolitikk gjennom en lang periode, vendes interessen i økende grad til alternative kilder. Mest vin for pengene får du utvilsomt i form av vinene fra La Mancha som er Spanias nye vineldo
    14. mars 2002
  • 13 Mars 2002 - 10:39

    Test av rom

    Rom har ikke fått oppmerksomhet som fortjent. Denne fleksible drikken egner seg så vel som en smaksrik ingrediens til drinkmiksing som til å nytes alene, som alternativ til så vel cognac som whisky. Kvaliteten på utvalget i Norge er overraskende god, og d
    13. mars 2002