Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 April 2004 - 12:08

    Nylon-kjellerens brune gleder

    Nylon Bar ligger i en av Oslos kjellere. Det er avlangt, med en skikkelig laaang bar, moderne og åpent. Ordentlige stoler ved disken, det er mange av dem og det er det en mening med, selv om det beste er å stå på hjørnet. Og selvsagt nyte en av stedets ro
    20. april 2004
  • 19 April 2004 - 14:00

    Nordmenn kjempetilfredse med polet

    Bare et bilmerke slår Vinmonopolet når det gjelder kundetilfredshet, viser BIs Kundebarometer. Utviklingen i kundetilfredshet siden 2000 beskrives som unik og det er de selvbetjente polene som fører statsselskapet til topps. De beste av de tradisjonelle d
    19. april 2004
  • 19 April 2004 - 13:24

    Ølmagen er en myte

    Pilsnerøl inneholder færre kalorier enn både lettmelk, juice og annen alkoholdrikk. Internasjonal forskning viser at begrepet "ølmage" står for fall.
    19. april 2004
  • 16 April 2004 - 15:41

    Miks en frisk sommerdrink

    Andre sommerdag og på tide med en frisk sommerdrink. Benytt helgen til å perfeksjonere dine barferdigheter. Gode drinker setter vel de aller fleste stor pris på, og når du med den største letthet kan justere drinken slik den enkelte ønsker den kan vel bar
    16. april 2004
  • 14 April 2004 - 16:25

    5. mai i Oslo - 6. mai i Tromsø - Cognac-smaking i nord og sør med godsak fra 1943

    Det er ikke hver dag vi kan by deg på cognac fra 1943. Men når vi får besøk av Otard Cognac er det akkurat det du skal få smake samt syv andre flotte cognacer. Den 5. mai i Oslo og den 6. mai i Tromsø kan du møte Philippe Johaud fra Otard som både leder s
    14. april 2004
  • 14 April 2004 - 02:01

    Billig vin til vårpussen

    Denne uken koser vi oss med en svært prisgunstig vin som har vært gjennom en vellykket sminkefjerning. Fin belønning når egen vårpuss er unnagjort. Særlig hvis du lager noe enkelt men godt å spise til. Ukens vin er ikke veldig kravstor.
    14. april 2004
  • 13 April 2004 - 09:32

    Plymouth skapte Navy Strength - den sterkeste ginen

    Navy Strength gin holder 57 prosent og skulle etter tradisjonen kun inntas i rom sjø.
    13. april 2004
  • 02 April 2004 - 13:58

    Slik mikser du White Russian med banan

    Jan Anders Hansson på Tørst i Oslo er mannen som bringer deg påskens deiligste drink. Med vodka som basis blir nok denne drinken sterk nok for de mest vellykede after-ski-arrangementene. Litt krem på toppen gir en spennende og avrundet karakter på smaken.
    02. april 2004
  • 01 April 2004 - 03:00

    Fjerner passord for alkoholinformasjon

    Fra i dag, 1. april, fjerner medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) passordene på hjemmesidene sine. Dermed er det mulig for alle å lete etter produktinformasjon om polprodukter på sidene, noe Sosial- og helsedirektoratet mener er ulo
    01. april 2004
  • 01 April 2004 - 02:01

    Vinkurs i Oslo 26. april - Smak Hubert Trimbachs deilige Alsace-viner

    Hubert Trimbach regnes som en av de virkelig store personlighetene innen den omfattende vinverdenen. Det er derfor naturlig at han gang på gang trekker smekkfulle hus når han holder sine eminente beretninger om Alsace og dets viner. Hiv deg på du også - f
    01. april 2004
  • 31 Mars 2004 - 15:00

    Påskekupp på Polet

    I april kan du gjøre tidenes hvitvinskupp på Vinmonopolet. Et stort parti av klassikeren Madonna Liebfraumilch på kartong (tre liter) selges ut til rekordlav pris. Liker du denne typen vin er det bare å handle inn. Rimeligere blir den ikke, selv ikke i Sv
    31. mars 2004
  • 31 Mars 2004 - 02:01

    Fem gode påskekjøp

    Fem viner i ulike prisklasser som alle er meget gode kjøp og som dessuten passer påskens meny og agenda. Så da gjenstår det bare å gjøre de nødvendige innkjøp for å kunne nyte fridagene i valgte former.
    31. mars 2004
  • 30 Mars 2004 - 16:46

    Vinsmaking 19. april i Oslo - Smak Italia på sitt beste

    Hold av denne mandagen midt i april. Da kommer nemlig eierne av en rekke italienske vinhus til Oslo og holder smaking for deg. Dette blir vårens store opplevelse for deg som liker italienske viner.
    30. mars 2004
  • 30 Mars 2004 - 14:04

    Dobbel heder

    Apéritifs stipend for vinkelnere 2004 går til Robert Lie, 22-årig nybakt vinkelnermester, som inspirasjon til fremtidig utvikling. Det er andre gang Apéritif deler ut dette stipendet, hvor fjorårets mottaker var tidligere vinkelnermester, Dan Lystad.
    30. mars 2004
  • 30 Mars 2004 - 12:20

    Påskevin i reiseformat

    Nå er påsken her igjen, og hele folket stormer til fjells. Egentlig en gammel myte, for de fleste tilbringer faktisk påsken hjemme. Uansett sted - godt drikke hører med. Og når du kanskje har muligheten til å ta deg et glass i ny og ne, uten tanke på arbe
    30. mars 2004
  • 29 Mars 2004 - 17:04

    Robert best-i-test

    Robert Lie er landets dyktigste vinkelner etter en knepen seier i NM sist helg. Dermed kan han smykke seg med tittelen dobbel norgesmester.
    29. mars 2004
  • 26 Mars 2004 - 16:30

    Moulin Rouge

    I Bergen, på Legals barkart, finner du cognacdrinker. -Cognacen gir en fin tyngde, mens champagnen letter det hele vidunderlig opp, sier bartender Gard Haugland. Her får du oppskrift på en cognacdrink du rekker å perfeksjonere før påsken står for døren.
    26. mars 2004
  • 25 Mars 2004 - 11:47

    Isbre på flaske

    Vikingfjord vodka, norsk av opprinnelse og basert på brevann og potetsprit, har det siste året hatt noe bortimot en eventyrlig vekst her hjemme - og populariteten ute er også stigende.
    25. mars 2004
  • 24 Mars 2004 - 15:56

    Test av rødviner fra Bordeaux' østside

    Selv om blindtesten av i alt 35 viner fra det østlige Bordeaux ikke frembrakte noen hallelujarop, var det heller ingen direkte skuffelser. Mens det er 2000 og 2001 som burde være i salg nå, var det bare en tredel av de testede vinene som var fra disse årg
    24. mars 2004
  • 24 Mars 2004 - 02:01

    Rimelig eleganse

    Ukens viner kommer fra kanten på den italienske støvelen, og rettferdiggjør økt oppmerksomhet på denne mindre kjente delen av landet. Spesielt siden de gir høy kvalitet til en gunstig pris. Her får du fra Friuli-området servert en hvit og en rød, begge sv
    24. mars 2004
  • 23 Mars 2004 - 15:24

    Forsømt vin

    Mens Madeira i gamle dager var mye brukt og vel kjent i Norge, er kunnskap om og erfaring med disse helt unike vinene nå meget sparsom, unntatt hos noen få entusiaster. Mange vil etter å bli kjent med mulighetene få stor glede av disse utsøkte eliksirene
    23. mars 2004
  • 23 Mars 2004 - 14:42

    Vinkurs i Oslo 14. april - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    23. mars 2004
  • 17 Mars 2004 - 02:01

    Gode kjøp fra down under

    Ukens viner kommer fra en av Australias mest profilerte vinprodusenter som til tross for suksessen fortsatt evner å gi folk det de vil ha, og det til akkurat den prisen de er villige til å betale. Wolf Blass skuffer sjelden.
    17. mars 2004
  • 16 Mars 2004 - 10:54

    Brite i Bordeaux

    Briten Christian Seely har tatt på seg en av Bordeaux-verdenens største utfordringer, nemlig å følge etter Jean Michel Cazes som i løpet av 15 år hadde gjort AXA Millésimes til en av de mektigste aktørene i denne regionen. Allerede har Seely satt tydelige
    16. mars 2004
  • 15 Mars 2004 - 13:42

    Slik lager du god kaffe og espresso

    Hvordan lage god kaffe hjemme eller på hytta? Det hjelper lite å ha en god råvare hvis ikke tilberedningen står i stil. Først og fremst må utstyret være av tilfredsstillende kvalitet og kunne brukes riktig. Her får du tips og gode råd som er like viktige
    15. mars 2004