Vinsmaking 24. mars - Smak Mouton Rothschilds elegante viner

Dersom du liker vin kan du neppe unngå kjennskap til det franske vinslottet Mouton Rothschild. Med vin i den absolutte verdenstoppen troner de, sammen med ytterst få andre produsenter, også prisskalaen. Men Mouton Rothschild produserer ikke bare viner i F
Redaksjonen
02 Mars 2004 - 16:22

Baron Philippe de Rothschild, beliggende i Pauillac, Medoc, har i tiden etter 1933 fokusert på å være blant de som lager verdens beste og fineste viner, uansett om det er fra prestisjeslottet Château Mouton Rothschild eller de andre eiendommene, som Château Clerc Milon og Château d'Armailhac. Det samme gjelder ikke minst de kjente Mouton Cadet-vinene. Imidlertid har de etter hvert utviklet en rekke viner fra så vel Syd-Frankrike som California og Chile. Samarbeidet med Robert Mondavi resulterte i den fantastiske Opus One.

Du får denne kvelden anledning til å smake en rekke røde og hvite viner fra de franske vinområdene Bordeaux og Languedoc. I tillegg serveres en av deres chilenske viner.

Følgende viner skal smakes:
Laget av: 60% semillon, 35% sauvignon blanc, 5% muscadelle
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: Cabernet sauvingnon, merlot, cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 17% cabernet sauvignon, 15% cabernet franc, 30% merlot, 18 % grenache, 16 % syrah, 14 % malbec
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 72% cabernet franc, 25% cabernet sauvignon, 3% merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 70% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc, 20% carmenère
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: Semillon, sauvignon blanc, muscadelle
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Smakingen er nå avholdt
 
Tid: 24. mars 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Grand Hotel - Gerhardsensalen (7. etg)
Adresse: Karl Johans gt.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240304. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.03.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her