Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 Mars 2004 - 13:37

    Absolut Combo Bombay

    Helgens drinkforslag fra Apéritif er en smaksrik og særdeles frisk drink, eller nærmere bestemt en shot, basert på den smakssatte vodkaen Absolut Mandrin. Spesielt passende når vi nå nærmer oss påskeferien. Et godt alternativ til appelsiner og mandariner.
    12. mars 2004
  • 10 Mars 2004 - 02:01

    Eleganse til spottpris

    Tyske viner lider ennå under fordums synder. Og det er mest synd for de som fortsatt sliter med fordommene, for de går glipp av mange vinperler - og det til priser som internasjonalt sett er meget gunstige. Som ukens vin - to tiere over hundrelappen og du
    10. mars 2004
  • 07 Mars 2004 - 21:31

    Portugisisk 22. mars i Oslo - Wine Makers Dinner med Sandra Tavares

    Den dyktige unge vinmakeren Sandra Tavares da Silva Serôdio Borges får velfortjent mye oppmerksomhet for tiden. I 2002 ble hun omtalt i artikkelen "Best of Year 2002" i Wine Enthusiast Magazine som én av åtte "Winemakers to Watch". Bli med på Wine Makers
    07. mars 2004
  • 05 Mars 2004 - 11:58

    En skikkelig drink med smak av sitrus

    Vodka er som en potet. Den kan benyttes til et nærmest ubegrenset antall drinkvarianter. Ren i smak, samtidig som den forsterker karakteren til resten av ingrediensene. Denne helgen går vi for en frisk drink der sitrusfrukt i form av sitron står som smaks
    05. mars 2004
  • 04 Mars 2004 - 19:53

    Nyhetene på polet mars 2004

    Marsnyhetene fra Vinmonopolet byr på flere viner som kan stimulere vårfornemmelsene. Samt en rekke hetviner som holder deg i godstolen en stund til.
    04. mars 2004
  • 03 Mars 2004 - 14:37

    Old Grey

    I 2003 ble det solgt over 250 millioner teposer i Norge. Og det 100 år etter at denne enkle men geniale løsningen ble oppfunnet. Det har florert påstander om at teen i teposer er av ringere kvalitet enn løsvekt-te. Ettersom det er samme type te som brukes
    03. mars 2004
  • 03 Mars 2004 - 02:01

    Billig varme fra flaske

    Ukens vin er en utmerket kandidat til å skape varme i marskulden, enten du har tenkt å tilbringe helgen hjemme eller på hytta. Den er dessuten så rimelig at den danker ut det meste i boks ikke bare på pris men også kvalitet. Da orker du å bære med deg de
    03. mars 2004
  • 02 Mars 2004 - 16:22

    Vinsmaking 24. mars - Smak Mouton Rothschilds elegante viner

    Dersom du liker vin kan du neppe unngå kjennskap til det franske vinslottet Mouton Rothschild. Med vin i den absolutte verdenstoppen troner de, sammen med ytterst få andre produsenter, også prisskalaen. Men Mouton Rothschild produserer ikke bare viner i F
    02. mars 2004
  • 02 Mars 2004 - 10:49

    Utfordringen fra øst

    At Bordeaux' østside ypper seg mot det aller helligste, nemlig områdene på vestsiden av elven Gironde, er av relativt ny dato. En viktig pådriver har vært en ikke ukjent amerikaner.
    02. mars 2004
  • 25 Februar 2004 - 02:01

    Italiensk smaksbombe

    Abruzzo på Italias østkyst er blitt en storleverandør av vin til det norske publikum. Ukens vin går utenpå det meste fra den kanten, og det uten at det reflekteres i prisen. For dette er ingen enkel og ukomplisert vin. Heller tvert i mot.
    25. februar 2004
  • 24 Februar 2004 - 09:15

    Malt og mat i Stockholm

    Huset ble bygget i 1630. I sin tid hadde Grönstedts, de med Sveriges «nasjonalcognac» utsalg her. Siden ble det restauranten Kristina med live jazz. I dag er jazzen borte, og et femtitalls ølsorter og rundt 180 single malts har inntatt lokalene.
    24. februar 2004
  • 23 Februar 2004 - 10:41

    Slik velger du vin til desserter

    Det å finne riktig vin til dessertene er forbundet med mange fallgruver. Hva skal du bruke til bær og frukt, is og sorbet eller sjokolade? Per Mæleng forteller deg hvilke viner du skal velge for å unngå de mest fatale feilene.
    23. februar 2004
  • 20 Februar 2004 - 13:15

    En spicy drink

    Ukens drink er en riktig så spicy liten sak. Kanellikør er vel kanskje ikke akkurat det som først faller deg inn å benytte når drinker skal forberedes. Imidlertid blir dette en svært spennende drink der friskhet og søtladenhet går hånd i hånd. Kjøp inn li
    20. februar 2004
  • 20 Februar 2004 - 11:26

    Kompromissløst øl

    «Der bodde en underlig, graasprængt en, på den yderste nøgne ø...». Denne nakne øya ble udødeliggjort av Henrik Ibsen i diktet Thærie Wiighen. Nå er noen ølglade herrer i Grimstad i ferd med å gjøre øen udødelig nok en gang - nå med undertittelen Det komp
    20. februar 2004
  • 18 Februar 2004 - 15:05

    Test av argentinske viner

    Etter å ha smakt 47 argentinske viner, så vel røde som hvite, er det ingen tvil om at Catena Zapata ligger et hestehode foran de øvrige produsentene som er representert i Norge. Og at malbecdruen er den som gir de mest vellykkede vinene. I det rimeli
    18. februar 2004
  • 18 Februar 2004 - 02:01

    Kosevin fra Portugal

    Innimellom har du bare lyst å drikke vin som ikke nødvendigvis må ha mat ved siden av. En vin som er rund, myk og saftig og ikke så lite godteriaktig. Akkurat slik er ukens vin.
    18. februar 2004
  • 17 Februar 2004 - 16:00

    Med malbec som våpen

    Catena Zapata er på kort tid blitt Norges viktigste innfallsport til Argentina ved hjelp av et knippe sjarmtroll av noen viner til meget gunstige priser. Men dette er bare nederste trinn på skalaen til denne ekstremt kvalitetsbevisste produsenten.
    17. februar 2004
  • 17 Februar 2004 - 13:32

    Kokekurs 10. mars - Bli med på en fransk, kulinarisk aften

    Nå kan du sammen med likesinnede være med på å tilberede din egen femretters franskinspirerte meny og få den servert sammen med utvalgte viner og deilig tilbehør. En utmerket måte å belønne seg selv eller bedriftens ansatte.
    17. februar 2004
  • 13 Februar 2004 - 13:30

    Rosa kjærlighetsbobler

    Valentine's Day er i ferd med å bli like kommersiell som mors- og farsdager. I fare for å støtte opp under slike kulturimperialistiske markeringer er vår vinanbefaling inspirert av kjærlighetens farge, nemlig rosa, og da i form av vin med bobler, og da se
    13. februar 2004
  • 12 Februar 2004 - 12:37

    Valentines All Day Drinks

    Om du velger å gjøre stas på kjæresten ute eller hjemme, kommer deilige og pirrende drinker godt med. Her er fire gode forslag fra Bølgen & Moi Briskeby.
    12. februar 2004
  • 11 Februar 2004 - 17:12

    Vinsmaking 9. mars - Argentinsk vin med Bodegas Trapiche

    Der chilenske viner ikke makter å innfri når det gjelder egenhet og karakter, viser argentinske viner sin styrke nettopp på dette området og da spesielt med druen Malbec. De har med andre ord stor og troverdig smak - også i dybden. Bli med og smak 10 vine
    11. februar 2004
  • 11 Februar 2004 - 02:01

    Rosa bobler for kjærligheten

    Valentinsdagen den 14. februar må feires med rosa bobler. Om du velger champagne eller musserende vin avhenger av hvor mye du er villig til å investere i kjærligheten. Og har du ikke kjæreste, kan du likevel glede deg over boblene sammen med en god venn e
    11. februar 2004
  • 06 Februar 2004 - 10:55

    Slik serverer du gjestene dine vin

    Det er klare regler for servering av vin i restaurant, men her får du som er opptatt av å presentere vin på en måte som gir deg og dine egne gjester en maksimal opplevelse, gode råd.
    06. februar 2004
  • 06 Februar 2004 - 10:21

    Hvilken president det er snakk om kan du gjette på når du mikser El Presidente

    Denne uken blir du servert en drink der rom er hovedingrediens. En relativt enkel, men like fullt velsmakende, drink som passer like godt til alle årstider. Rom er dessuten en råvare du med stort hell oftere kan benytte i dine egne drinker.
    06. februar 2004
  • 04 Februar 2004 - 02:01

    Villige valpolicella

    Denne uken får du servert viner til en helaften - fra en og samme valpolicellaprodusent. Samtlige er svært prisgunstige representanter for sine segmenter og gir deg en fin anledning til å bli bedre kjent med vinene fra Veneto i Nord-Italia.
    04. februar 2004