Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 Juni 2004 - 15:35

    Imponerende seier

    Gratulerer Sverige med Andreas Larsson som nybakt europamester. Og det var en meget velfortjent seier over henholdsvis Frankrike med Dominique Laporte og Sveits med Paolo Basso som var de to andre landene i finalen.
    10. juni 2004
  • 10 Juni 2004 - 09:50

    3. juli - 10. juli i Italia - Barkurs i Toscana

    I samarbeid med Leirskole for voksne arrangeres det i sommer barkurs i italienske Toscana med Jesper Lind. En fin anledning til å treffe likesinnede samt lære alt du trenger å vite om bar fra en av Norges for tiden mest innovative barpersonligheter. Blir
    10. juni 2004
  • 09 Juni 2004 - 11:08

    Fredens skål

    Det har gått noen år siden det ble skålt i Martell cognac for å markere våpenhvilen etter den første verdenskrig. Så mange at J.&F. Martell i dag omsetter rundt 15 millioner flasker med sine edle dråper. Likevel søker huset å være frontkjemper når det gje
    09. juni 2004
  • 09 Juni 2004 - 11:00

    Apéritifs store drinkdatabase - Bartender

    Apéritifs Bar er lett å finne frem i selv om den inneholder over 900 drinker. Er du på jakt etter en cocktail, klikker du ganske enkelt på det i menyen. Vil du mikse en drink og har vodka i skapet, klikker du på vodka i menyen under "velg etter alkoholtyp
    09. juni 2004
  • 09 Juni 2004 - 02:01

    Gode kjøp til kjelleren

    Ukens viner tilhører en mer og mer sjelden rase - klassiske produkter med tydelig avtrykk av vekststed som er laget på tradisjonelt vis og skapt for å utvikle seg over tid. Det aller mest påtakelige er at de kommer fra den såkalte nye verden, nærmere best
    09. juni 2004
  • 08 Juni 2004 - 16:00

    Bedriftskurs med Gastronomisk Institutt og Apéritif

    Har du lyst til å ta med ansatte eller kunder på en unik opplevelse? La de lage mat i sammen med noen av landets mest profilerte kokker, og ikke minst lære mer om mangfoldet av gode råvarer og hvordan de kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med
    08. juni 2004
  • 04 Juni 2004 - 17:35

    Vinsmaking 21. juni i Oslo - Møt Pascal Jolivet og hans mesterlige viner

    Pascal Jolivet er av mange regnet som en vinmaker og livsnyter av ypperste klasse. Det skal du selv få erfare når han nå i juni fyller bagasjen med sine aller beste Loire-viner og reiser til Norge. Unn deg noe godt og få med deg smakingen av disse klassis
    04. juni 2004
  • 04 Juni 2004 - 10:22

    Miks deg en herlig sommerdrink

    Vodka er en utmerket base for en rekke drinker med frisk karakter. Ren i smaken, fremhever godt de andre ingrediensene, samtidig som den betyr mye for balansen. Denne Ukens drink er basert på den opprinnelige Absolut og er et godt eksempel på hvordan en f
    04. juni 2004
  • 03 Juni 2004 - 16:38

    Den reneste sødme

    Den tidligere industrilederen Olivier Decelle har som mål å løfte de søte mauryvinene opp i verdenstoppen, og for å nå målet har han gått meget grundig og samvittighetsfullt til verks og dermed gitt nytt liv til hele regionen.
    03. juni 2004
  • 02 Juni 2004 - 12:19

    Test av sommerøl og lyst øl

    Apéritifs smakspanel har blindsmakt 31 ulike ølsorter som er mer eller mindre velegnet for den lyse og varme årstid. Konklusjonen er at du har all grunn til å prise sommerens lyse gleder, enten alene som en duggfrisk tørsteslukker eller til mat.
    02. juni 2004
  • 02 Juni 2004 - 02:01

    Sjarmør for damene

    Ukens vin appellerer kanskje mest til damene, både på grunn av navnet og selve vinstilen som er myk og saftig, men vi er overbevist om at gutta også lar seg forføre. Både med og uten matfølge.
    02. juni 2004
  • 01 Juni 2004 - 12:52

    Banyuls er en ukjent eminense

    Banyuls er så mye mer enn en søt rød vin til sjokolade. Det er en av verdens mest komplekse hetviner som har et langt videre bruksområde enn desserter. At området også lager imponerende tørre rødviner er nok et godt argument for å bli bedre kjent med dett
    01. juni 2004
  • 28 Mai 2004 - 17:11

    Vannvittig liten nyhet

    Siste skudd på stammen for norsk kildevann er Imsdals nye 0,33 liters pet-flaske. Et praktisk alternativ for alle som liker flaskevann. Med denne nykommeren finnes det i dag hele 53 ulike varianter flaskevann i handelen.
    28. Mai 2004
  • 28 Mai 2004 - 14:58

    Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

    Sett av søndag 19. september. Da er det igjen duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Her kan du smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verdens vin. Gled deg.
    28. Mai 2004
  • 28 Mai 2004 - 09:00

    Miks en litt uvanlig Daiquiri

    Igjen blir det servert en svensk drink som avslutning på uken. Og denne gang er det rom som er råvare, noe Nicklas Helge på Gondolen i Stockholm er glad i. Høy grad av friskhet er med på å gjøre denne gule bomben til manges favoritt. God helg!
    28. Mai 2004
  • 27 Mai 2004 - 13:16

    Test av viner fra Roussillon

    Det er først og fremst de søte røde vinene fra Roussillon som tiltrekker seg oppmerksomheten. Og de 12 banyulsene og mauryene i denne testen skuffer heller ikke. Men de åtte røde demonstrerer også høy kvalitet.
    27. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 02:01

    Topp kjøp fra øst

    Ungarn er storleverandør av hvitvin til norske forbrukere. Ukens vin hever seg høyt over masseproduktene fra øst. En karakterfull vin av topp kvalitet til gunstig pris som i tillegg tåler skikkelig kraftig matfølge.
    26. Mai 2004
  • 25 Mai 2004 - 11:44

    Dristig dame fra sør

    Marjorie Gallet er et friskt pust i Roussillons tradisjonsbundne vinverden. Mens de fleste vinbønder leverer druene sine til kooperativene for priser som ikke er til å leve av, har hun som mål å konvertere druene til vin det snakkes om.
    25. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 17:00

    Karakteren finnes i terroiret

    Fra et område som teller fem ganger ti kilometer kommer verdens mest karakteristiske viner laget av den i utgangspunktet karakterløse druen chardonnay. Og årsaken er å finne i begrepet terroir.
    24. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 10:13

    Gyllen sødme fra Østerrike

    Heidi Schröck er den best tenkelige ambassadør for den gamle østerriksk-ungarske tradisjonen med ausbruchviner. Som har en fremtredende plass blant verdens edleste søte viner.
    24. Mai 2004
  • 21 Mai 2004 - 15:21

    Svenskenes favoritt er smultronpuff

    Denne uken serverer vi deg en nydelig svensk vodkadrink. Pontus in the Green House i Gamla Stan i Stockholm er stedet du får servert denne drinken. En av byens mest omtalte restauranter der du garantert ikke går lei atmosfæren. I luksusklassen, og med et
    21. Mai 2004
  • 21 Mai 2004 - 13:29

    Burgund - mat og vin i Oslo 9. juni: Middag med vinhuset Faiveley

    Nå skal du få mulighet til å smake det beste fra Burgund; en femretters meny der seks av Faiveleys store viner blir servert deg. Christophe Voisin fra vinhuset Faiveley skal på denne måten vise deg Burgunds fortreffelighet. Dette blir vårens desidert stør
    21. Mai 2004
  • 21 Mai 2004 - 13:01

    Ekte kaffekunst

    Einar Holthe på Kaffefuglen i Oslo lager ekte kaffekunst - og det er virkelig en kunst som krever pinlig nøyaktighet og stor grad av oppmerksomhet. Både når det gjelder råvarer og tilberedning.
    21. Mai 2004
  • 19 Mai 2004 - 02:01

    Perfekt sommervin

    Viner fra 2003-årgangen er den perfekte sommergave til det norske folk. Masse fyldig rund og søt frukt kombinert med bløte syrer. Ukens to viner er usedvanlige gode representanter for dette året. Og begge er behagelig priset under den magiske hundrelappen
    19. Mai 2004
  • 18 Mai 2004 - 09:55

    En bar for alle

    Restauranthuset Det 11.bud i Oslo er en av stadig flere i restaurantbransjen som investerer i profesjonelle barløsninger. Driftsjef André Aubert innrømmer en viss skepsis til å begynne med, men erkjenner at de spennende barkonseptene i huset har tjent på
    18. Mai 2004