Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.
Disse rieslingene er fortsatt noen av de rimeligste og beste kjøpene i sine respektive kategorier og supre kjellerkandidater. Og jammen har de ikke fått følge av en herlig pinot noir.
Lysefjorden Mikrobryggeri hisser på seg «homser og kvinnfolk». Berentsens Bryggeri har fått hinduer over hele verden på nakken. Og Grans Bryggeri roter det til for seg selv.
Rhône-druer har for alvor inntatt det sørafrikanske vinlandskapet. Ikke bare syrah/shiraz, men også grenache, mourvèdre, cinsault og carignan samt hele paletten av hvite druer som her får sin egen tolkning i typisk upretensiøs sørafrikansk stil.
Det er sjelden vi kan boltre oss i en så stor mengde med lekkerbiskener som bare er et tastetrykk unna. Ikke behøver det å bli varmere i været heller, for dette er viner som erstatter rødvin i stor grad.
Venezuelansk rom, og aller helst den med Diplomático på etiketten, er blitt bartendere over hele verden sin favoritt. Men det har ikke alltid vært slik.
Den kan fort vise seg å bli i heftigste laget dersom du lager hvitløk- og chilivodkaen for sterk. Litt øvelse gjør selvsagt mester, og derfor er det kanskje en fordel å teste oppskriften før drinken serveres dine gjester.
Sødmefylt og frisk med myke bobler. Dette er en vin alle vil falle for. Og super for pleie av kjæresteforholdet. Gjerne med en pose rekechips eller takeaway-sushi.
Dette er så nær klassikeren bellini du kan komme. En perfekt drink å overraske din utvalgte med enten det er for å feire morsdagen eller valentinsdagen.