Godbiter i pollisten
Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Den californiske pinot noiren med den iøynefallende oransje etiketten er nå kommet i en enda bedre versjon.
Aase E. Jacobsen
20 Februar 2017 - 16:17

Babcock Sta. Rita Hills Pinot Noir 2013 kommer nemlig fra et enda mer begrenset område, nemlig den forholdsvis nye AVA-en (American Viticultural Area) Sta. Rita Hills som er en del av det større Santa Barbara County. Det gjør den enda mer spisset og med enda mer av den lekre kjøttfulle bærfrukten som Babcock er blitt synonymt med.

Les mer om folkene bak disse vinene

Denne litt mer konsentrerte vinen har fått mer ny eik og lengre tid i fatene enn den andre. Eiken har den allerede «svelget».

Veldig prisgunstig

Også denne selges til en mye lavere pris enn hva andre Sta. Rita Hills-viner på polet.

Her kan du se hva de andre vinene fra samme underområde har å by på

Men det er likevel ikke Babcocks toppnivå av enkeltvinmarksviner fra Sta. Rita Hills. Mer et stopp underveis. En tredel av druene kommer fra noen av deres 27 hektar med vinmarker. Som alle altså ligger i Sta. Rita Hills, mellom Lompoc og Buellton. Resten kommer fra andre vinmarker i Sta. Rita Hills.

Fikk drahjelp av Sideways

Babcock-familien begynte sin karriere som vinmakere på 1980-tallet med å levere druer til mer erfarne naboer som Jim Clendenen på Au Bon Climat. Godt naboskap er åpenbart regelen fortsatt selv om stadig flere setter sitt eget navn på etiketten i området i dag.

Spådommen fra 10 år tilbake er helt klart oppfylt

Sta. Rita Hills fikk nemlig en boost med filmen Sideways som ble delvis spilt inn her.

Filmens popularitet skapte også problemer

Den gjorde at amerikanere for alvor begynte å spørre etter «pinøu» i stedet for «mørlåo». På tide med et gjensyn?

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her