Ukens vin
Her får du det du trenger i en og samme boks

Her får du det du trenger i en og samme boks

Denne boksvinen er kjekk å ha på lur. Eller kanskje du går for den enda bedre flaskeløsningen.
Aase E. Jacobsen
24 Februar 2017 - 16:22
Bilde:

Signature Series Figli Luigi Oddero Piemonte Rosso 2015 er en vellykket og typisk piemontemiks av druene dolcetto, barbera og nebbiolo. Det betyr stor bløthet og leskende karakter, saftig og fruktig med fin syre. En ypperlig kosevin eller til enklere måltider med pasta eller også viltgryte, lam eller biff. Den dekker egentlig alle behovene du har i løpet av en vinterferie, enten den finner sted i høyfjellet eller lavlandet. Eller om du bare vil ha en boksvin på lur i tilfelle overraskende besøk.

Nebbioloplanter på Luigi Odderos vingård i La Morra med det karakteristiske tårnet i bakgrunnen.

Denne boksvinen finnes allerede i 43 polutsalg, Fra så sannsynligheten er ganske god for at du får tak i den er rimelig stor.

For å slippe å gå tomhendt fra polet, kan du sikte deg inn mot denne. Den finnes i 100 polutsalg

Luigi Odderos er imidlertid hakket hvassere. Druematerialet kommer fra barolovinmarker (nebbiolo) i La Morra og fra det større området Langhe (barbera og dolcetto). Det jobbes veldig tradisjonelt med gjæring i nøytrale tanker, et minimum av klaring og filtrering.

Enda mer interessant er husets flaskeviner. Luigi Oddero Barbera 2014 er nesten like fersk som boksvinen, men har fått ett år ekstra på seg. Dessuten er årgangens beskaffenhet en annen, hvilket har gitt en supersaftig vin med leskende frisk frukt. Topp følge til gode retter med skrei/torsk eller også pasta og lam eller lyst kjøtt. Druene kommer fra barolovinmarkene i La Morra og er en blanding av parseller med kjølig (sørøst) og varmere (sørvest) eksponering.

Selv om Luigi Oddero er en baroloprodusent, er deres barbarescoer fra vinmarkene de eier i Treiso, svært interessante. Ikke minst Luigi Oddero Barbaresco 2013. 

Kombinasjonen av barbaresco og 2013 er svært vellykket og har gitt parfymerte og innsmigrende viner og denne står ikke tilbake. En ytterst innsmigrende vin som ber om å nytes. Den er så absolutt verd å vente på, med mindre du er i nærheten av Røa- eller Frogner-polet i Oslo, som allerede har den inne.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Det er disse vinmarkene i La Morra som gir druer til boksvinen.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her