Mens vi venter på at Burgund-pinot noir fra 2015 skal komme på markedet, er det mye glede å hente fra Beaujolais. Og disse byr på utrolig god vin for pengene.
På Jordal i Oslo rendyrkes og videreutvikles ølbryggetradisjoner som er hentet fra Voss, Stryn og Hornindal. Fellesnevner er einer og kveik. Norsk malt, franske eikefat og et syrlig miljø er de andre ingrediensene bak Eik & Tid.
Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.
Da skal du prøve denne enkle, men svært så smaksrike og fristende oppskriften som får ekstra god smak fra sesongens nypoteter. Og svinekjøttet kommer selvsagt fra lykkelige griser.
Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene
På baren Manhattan i Singapore lagres drinkene i et solerasystem etter modell fra sherryverdenen. Det er ikke bare det som gjør at baren er i en klasse for seg.
I Singapore er gatematen – hawker food - en sentral del av matkulturen. Og få andre land har så stort engasjement for sin matkultur som nettopp Singapore. Men her som alle andre steder er denne kulturen under sterkt press.
For å unngå at hønsekjøttet havner i søpla, må du begynne å etterspørre det. Så sett i gang med å lage en stor gryte med hønsesuppe helt fra bunnen av. Det smaker helt fantastisk. Her er oppskriften.