Dagens rett

Blåskjell og pommes frites - moules frites

Prøv denne favoritten fra Brussel
Foto: (nito100)

Prøv denne favoritten fra Brussel

Du stusser kanskje over at pommes frites serveres til blåskjell, men faktum er at den er en belgisk storfavoritt. Her er oppskriften.
Redaksjonen
19 April 2021 - 23:00

Blåskjell og pommes frites er identisk med den belgiske spesialiteten moules frites. En form for belgisk fastfood som er veldig godt egnet når du har dårlig tid. Friske blåskjell er i salg stort sett året rundt i samtlige fiskedisker, og pommes frites lager du enkelt selv (eller jukser med noe fra frysedisken).

Se alle være andre oppskrifter med blåskjell

Kjøper du blåskjell i butikken som alltid er datostemplet, er du garantert at de er friske, men plukker du skjell selv bør du sjekke blåskjellvarselet på Matportalen 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Blåskjell og pommes frites

Blåskjell og pommes frites

Fremgangsmåte

  1. Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  2. Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.
  3. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.
  4. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
  5. Server blåskjellene med sprøstekte pommes frites og majones eller en enkel aioli .
  6. Pommes frites:
  7. Skrell store poteter og legg de i en bolle med kaldt vann.
  8. Kutt potetene i staver på 1½ cm bredde og ha disse i bollen med vann.
  9. Varm oljen i en vid tykkbunnet kasserolle til 160 grader (bruk et termometer). Hell halvparten av potetene i et dørslag slik at de får rent av seg.
  10. Stek potetene i ca 10 minutter slik at de blir myke inni men uten at de tar farge, og ta de så ut av oljen. Fortsett med dette til alle potetene er stekt.
  11. Rett før servering varmer du oljen til 180 grader og steker potetene sprø.

Se alt du kan lage med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel aioli

Enkel aioli

Fremgangsmåte

  1. Ha et helt egg i en foodprocessor.
  2. Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.
  3. Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
  4. Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her