Høns er en råvare vi burde bruke mer av, for det er meningsløst at en så god ressurs havner i destrueringsmaskinen. Det må det bli slutt på, og dert eneste som fungerer er forbrukermakt, altså at vi etterspør høns i større grad.
Høns er dessuten en perfekt ingrediens til søndagsmiddagen. For det er knapt noe som overgår det å komme hjem til et hus fylt av den liflige duften av en gryte som har godgjort seg noen timer. Denne suppa tar altså litt tid, men du blir rikelig belønnet. Og blir det rester til overs, kan de godt fryses ned.
Vi har også andre gode oppskrifter på hønsesuppe
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Hønsesuppe med melboller
Fremgangsmåte
Rens den ferdig kokte høna for skinn og ben.
Kok opp hønsekraften og ha i krydder, hakkede grønnsaker og makaroni.
Kok suppen til grønnsakene er møre og makaronien fortsatt har litt tyggemotstand - ca 7 minutter. Husk at melbollene skal koke med de siste fem minuttene.
Lag din egen hønsekraft - les mer her
Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast. Form små boller som slippes opp i suppa. La bollene koke i ca. 5 minutter.
Tilsett hønsekjøttet som er skåret i terninger til suppen. La det trekke noen minutter til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Her er det mange lekre retter med høns
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG