Godt marmorerte nakkekoteletter er saftig og smaksrikt kjøtt. Perfekt når du skal ha noe enkelt og raskt, men uten at du må gå ned på smaksintensitet. Nakkekoteletter kan nemlig varieres i det uendelige. Dagens middagsforslag må ikke lages på grillen. Denne retten smaker like godt fra stekepannen.
Er du skremt av reportasjene om manglende dyrevelferd i norsk svinekjøttbransje, kan du med god samvittighet spise svinekjøtt om du velger kjøtt fra utegående gris, ofte er dette merket med økologisk kjøtt.
Her kan du lese om hvordan lykkelige griser har det
Sjekk gjerne ditt lokale Bondens Marked eller spør en håndverksslakter. Det bør du egentlig alltid gjøre. Litt dyrere, men alltid mye bedre og det på alle måter.
Du kan alternativt gå for mer bærekraftige lammekoteletter om du har det i fryseren eller om du finner det i butikken.
Flere gode oppskrifter med koteletter finner du her
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Nakkekoteletter med potet- og aïolisalat
Fremgangsmåte
Mariner kotelettene. Bruk denne oppskriften . Eller en av de andre du finner her:
Vask og del nypotetene i to. Kok dem i ca 10-15 minutter til de er gjennomkokte.
Skjær chorizopølse i strimler. Bland hjemmelaget aïoli , basilikum og chorizo godt sammen. Vend inn potetene.
Grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side, eller stek dem på høy varme i en jernpanne.
Server kotelettene med aïolipotetene og gjerne en frisk salat ved siden av.
Tips: Aïoli (alioli eller aioli om du ønsker) er ingen kunst å lage selv, men du kan også benytte en ferdiglaget variant. Dersom du ikke finner ferskpoteter kan du bruke mandel eller rattepoteter.
Flere gode oppskrifter med koteletter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Enkel aioli
Fremgangsmåte
- Ha et helt egg i en foodprocessor.
- Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.
- Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
- Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader