Med kveite som råvare og godt tilbehør bare må disse fiskepinnene bli fantastiske.
Flere spennende oppskrifter med kveite
Men om kveite ikke er innafor tirsdagsbudsjettet, kan du godt bruke annen hvit fisk.
Sausen vi har valgt i dag kommer fra Frankrike og heter sauce gribiche. Den passer også til dampede grønnsaker og kaldt kjøtt. Du kan også prøve den som en avveksling til eggesmøret når du serverer røkt kolje.
Skaff deg dagens rett som e-post
Panert kveite med sennepssaus
Fremgangsmåte
Begynn med sausen.
Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Hakk resten av ingrediensene, inkludert eggehviten, og rør det inn.
Smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.
Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.
Varm smør og olje i stekepannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt tomat og olivenbrød og salat eller kokte grønnsaker.
Server med aspargesbønner. Pynt gjerne med finrevet sitronskall, men ikke overdriv. Sitronsmaken tar lett overhånd.
Feststemte oppskrifter med kveite
Tips: I stedet for mel og strøkavring kan du bruke finknust cornflakes eller sesamfrø.
Tips: Hvis du ikke har tid eller lyst til å bake brød kan du kjøpe focaccia. Det går også an å servere denne retten med kokte mandelpoteter.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 154.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
77 POENG