Lopez de Heredia kan som en av få kunsten med å lage ultratradisjonelle viner som holder svært lenge og det i alle tre farger. Den hvite kommer som basisnyhet i november, og da blir det til en forandring kø.
Sommeren er på hell, men om du ikke er ferdig med rosevinene helt, er denne vinen løsningen. Og hvis du trenger enda mer trøkk, finnes det i de to andre.
Trimbach har finansielle muskler nok til å holde tilbake vin i kjelleren. Uten at påslaget er særlig stort. Nyt nå eller legg disse storhetene i kjelleren.
Luis Seabras viner er relativt nye på markedet, men har vært i Norge et par år og demonstrerer solid kvalitet – i både hvitt og rødt. Stjernestatusen hadde han allerede før han startet opp for seg selv i 2012.
Her får du en hvitvin med betydelig struktur, slik hvitvinene ble laget i virkelig gamle dager. De andre vinene fra samme produsent, er også svært interessante.
Så er den laget av en drue som gir noen av verdens lekreste rødviner. Den finnes også som rødvin. Begge fra et sted ingen skulle tro det var mulig å lage vin.
Som vininteressert blir man indoktrinert med at gewürztraminer enten er for novisene eller bare en vulgær vinstil som ingen tar helt seriøst. Her er motbeviset. Eller en av de andre Alsace-vriene fra samme produsent.
Det er en dager igjen til 17. mai, og alle disse 14 musserende røverkjøpene finner du i hyllene på polet. I alle prisklasser fra drøyt 124 til 400 kroner.
Siden både den hvite og røde vinen fra Domaine Padié er å finne i svært mange polutsalg, kan du allerede i dag fornye din opplevelse av sørfransk vin. Og de to vinene gir veldig forskjellige opplevelser, ikke bare knyttet til fargen.
Fire viner som alle har fått et merke av historien er nå tilgjengelig i svært små kvanta. Trenger du et klenodium til vinsamlingen som er i bedre form enn deg selv, ja da skal du gå for en av disse.