Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 25 August 2000 - 14:00

    Kjapt med svin

    Renskåret svinekjøtt woket med en god olje på sterk varme, grønnsaker med chili og hvitløk, kinesisk soya og asiatiske nudler - det tar bare noen minutter. Apéritif gir deg oppskrifter og selvfølgelig vinforslag.
    25. august 2000
  • 19 August 2000 - 18:10

    Helstekt lam

    Hva er vel mer stemningsfullt enn helsteking av lam utendørs? Asado er det spanske, eller egentlig argentinske, navnet på tilberedningsmåten som gir det aller møreste kjøttet samtidig som hele slaktet kan benyttes. Her får du oppskriften, fremdriften med
    19. august 2000
  • 12 August 2000 - 21:47

    Grill grønt - grill frukt

    Uansett hvor du griller, prøv å grille noe grønt. Det smaker godt og er lett å tilberede. Et fargerikt alternativ nå når sommeren innbyr til mange måltider i det fri. La grønnsakene få spille hovedrollen. Garantert vellykket!
    12. august 2000
  • 12 August 2000 - 21:31

    Laks på kinesisk vis

    Jin Liang vant Kinas nasjonale konkurranse i kokkekunst blant annet for å ha tilberedt norsk laks. Nå har du den unike sjansen å selv teste de spennende og virkelig autentisk kinesiske oppskriftene - inkludert mesterkokkens vinneroppskrift Golden Salmon.
    12. august 2000
  • 06 August 2000 - 18:05

    Bær til kaker og dessert

    Selv om jordbærsesongen har vart en stund allerede, er det først nå den virkelig store bærsesongen starter, med bær fra skog og mark og egen hage. Her får du flotte oppskrifter der alle typer bær spiller hovedrollen i deilige kaker og desserter.
    06. august 2000
  • 30 Juli 2000 - 00:00

    Fest med salat

    Lag spleisefest. Be gjestene ta med seg sin egen ferdiglagde salatspesialitet, eller lag et bord med medbragte råvarer og tilbered maten sammen. Nå bugner det av sommerens grønnsaker. Husk godt brød og god drikke til.
    30. juli 2000
  • 08 Juli 2000 - 13:46

    10 i 2000

    Å feire 10 års jubileum i år 2000 er det sus over. Når du dessuten kan stille opp med viner som er like gamle som jubiléets innhold enten det er et bryllup eller et forhold som skal markeres, blir det virkelig klasse over feiringen. Selvfølgelig følger de
    08. juli 2000
  • 18 Juni 2000 - 20:53

    Kylling i det fri

    Med grillet kylling, et lite utvalg frukt og grønnsaker og et par gode, hjemmelagde sauser og kanskje en flaske vin, har du full pakke til et herlig måltid. Et måltid du absolutt kan nyte i det fri.
    18. juni 2000
  • 18 Juni 2000 - 20:53

    Kylling i det fri

    Med grillet kylling, et lite utvalg frukt og grønnsaker og et par gode, hjemmelagde sauser og kanskje en flaske vin, har du full pakke til et herlig måltid. Et måltid du absolutt kan nyte i det fri.
    18. juni 2000
  • 11 Juni 2000 - 13:02

    Varm mat på kald komfyr

    Tror du gasskomfyr er det mest trendy du kan lage maten din på? Tro om igjen. I Sør-Europa er det nå magnetisk oppvarming på kalde plater som gjelder. Bransjen er sikre på at nordmenn vil adoptere den kontinentale trenden.
    11. juni 2000
  • 01 Juni 2000 - 17:42

    Helgrillet aften

    Et saftig og lett blodig stykke kjøtt fra grillen kan bare de mest innbitte vegetarianere motstå. Og til slikt kjøtt må det bli rødt i glasset. Og når også desserten hentes fra grillen, blir det helgrillet aften.
    01. juni 2000
  • 01 Juni 2000 - 02:44

    Ikke bare kenguru og struts

    Australierne lever ikke av ovennevnte delikatesser i følge Hugh Cochrane, vice president for europavirksomheten til Lindeman's Wines, en av Australias største og mest suksessrike vineksportør. Som bevis på det motsatte lar han oss få ta del i to australsk
    01. juni 2000
  • 18 Mai 2000 - 17:09

    Asparges à la Solvold

    Odd Ivar Solvold, innehaver av Vestfolds kulinariske tempel, Ludls Gourmet, har landets enkleste tilgang til en rekke av lekkerbiskenene som produseres i fylket. Asparges er en av dem Her får du flotte oppskrifter du selv kan lage og vinforslag på kjøpet.
    18. Mai 2000
  • 12 Mai 2000 - 16:58

    Hurra, det er fest

    Festmeny som ikke koster skjorta og som tar utangspunkt i mattradisjonene for grunnlovsdagen er årets 17. mai-meny. Med rimelige viner til får du plass til mange gode venner uten at budsjettet sprekker.
    12. Mai 2000
  • 12 Mai 2000 - 16:58

    Hurra, det er fest

    Festmeny som ikke koster skjorta og som tar utangspunkt i mattradisjonene for grunnlovsdagen er årets 17. mai-meny. Med rimelige viner til får du plass til mange gode venner uten at budsjettet sprekker.
    12. Mai 2000
  • 06 Mai 2000 - 19:30

    Asparges på italiensk

    Når vi tilbereder asparges på italiensk, altså ovnsbakt, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene og når vi tilbereder foliebakt artisjokk. Her får du oppskriftene og selvfølgelig vinforslag i rikelig monn.
    06. Mai 2000
  • 06 Mai 2000 - 13:39

    Gull til unge norske kokker

    Det norske landslaget gikk til topps i Nordisk Mesterskap for kokkelærlinger for 11. gang. Landslaget i år besto av Per Ivar Berget fra Torpa og Rannveig Bergheim fra Lom, begge inne i sitt siste år av læretiden hos mesterkokken Arne Brimi i Lom. Mestersk
    06. Mai 2000
  • 29 April 2000 - 17:20

    Full pakke

    Sein hurtigmat stappet med elementer som pirrer smaksløkene krever viner med mye smak. Men hvor stappet kan vinen være før det renner over? Her får du oppskrift og vinforslag.
    29. april 2000
  • 13 April 2000 - 01:48

    Drømmepåske med gryte

    Påskeferien er utmerket tid til å drømme om neste ferie - nemlig sommerferien. Og hva er vel bedre akkompagnement enn noe sydlandsk i så vel gryte som glass.
    13. april 2000
  • 08 April 2000 - 19:25

    Lam i påsken

    Apéritif serverer lam som påskemeny og selvfølgelig med noe godt å drikke til. Her finner du en tradisjonell lammestek såvel som påskewok. Bare forsyn deg.
    08. april 2000
  • 08 April 2000 - 14:53

    Tomat + ost = sant

    En vårlig forrett eller et lett kveldsmåltid. Tomat- og mozzarellasalat er en sublim smakskombinasjon og som er utmerket sammen med et glass vin. Hvilken type kan du lese mer om her.
    08. april 2000
  • 01 April 2000 - 20:03

    Vårfest for jentene

    Ukens rett med tilhørende viner passer godt for vårens jentelag. Men noen av gutta kan også tenkes å sette pris på kombinasjonene.
    01. april 2000
  • 18 Mars 2000 - 21:00

    Norsk torsk på amerikansk

    Denne retten er bygd rundt den hyperamerikanske salaten Cæsar's Salad, som nærmest er obligatorisk på restaurantmenyer over there. Med sprøstekt torsk på Cæsar salat på menyen må det bli amerikanske viner i glasset.
    18. mars 2000
  • 12 Mars 2000 - 18:17

    Kutt-kok-mos

    Apéritif slår et slag for vintergrønnsaker og gamle røtter til suppebruk! Vi tilbyr tre gode, rimelige og ikke minst magre supper som er verd å prøve. Bruk fantasien og dine favorittgrønnsaker i tillegg.
    12. mars 2000
  • 06 Mars 2000 - 21:46

    En halv million til barn fra en glad laks

    Kokkelandslaget overrakte fredag 250 000 kroner til Stiftelsen Nordlysfondet, som jobber for kreftsyke barn, og 250 000 kroner til Foreningen for hjertesyke barn. Pengene kommer fra salget av kokkelagets nye kokebok "En glad laks".
    06. mars 2000