Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Januar 2001 - 14:12

    Arcus Julemeny 2000

    Halvor Heuch, landets eneste offentlig godkjente destillatør, holder til på Arcus Produkter og er høyt ansett for sine kunnskaper og ekspertise på fremstilling av akevitt. Vi gir deg her hans egen akevittmeny som en hyllest til akevitten, der forslagene t
    08. januar 2001
  • 18 Desember 2000 - 20:53

    Apéritifs store julemeny 2000

    Apéritifs julemeny inneholder det meste av det du behøver for å gjøre julen vellykket når det gjelder mat og drikke. Vi forsyner deg også med noen ideer til gaver og da selvfølgelig av det slaget som øker muligheten til å nyte. Den største julemenyen på n
    18. desember 2000
  • 10 Desember 2000 - 20:22

    God knoke er festmat

    Fest på en knoke høres ikke veldig forlokkende ut. Men lammeknoker er virkelig festmat. Om det hele blir billig eller dyrt, avhenger av din forhandlingsevne med kjøttdiskpersonalet samt hvor mye du velger å spandere på polet.
    10. desember 2000
  • 26 November 2000 - 22:40

    Reinkarnert

    Vi må begynne riktig - uten fløtesaus, sier Tore Namstad, Bollywood Dancing og Palace Grill, og serverer ganske så hotte reinsdyrkjaker à la Garam Masala. Dessuten er det viktig å få frem det respektløse; hvorfor ikke reinsdyrkebab? Ved siden av står same
    26. november 2000
  • 16 November 2000 - 20:41

    Frem fra glemselen

    Stadig flere råvarer hentes frem fra arkivene og ut i butikkhyllene, og mange lurer sikkert på hva alle disse ny-gamle produktene skal brukes til. Vi velger ut en grønnsak som heter skorsonerrot som får godgjøre seg i ovnen før den serveres sammen med en
    16. november 2000
  • 08 November 2000 - 19:18

    Gunn Beate fra Ludls Gourmet til topps

    For andre året på rad ble Viña Santa Rita Cup arrangert som et samarbeid mellom den chilenske vinprodusenten Viña Santa Rita og deres norske importør, Gunnar Amundsen AS. Av 25 påmeldte kom fem til finalen, hvor altså Gunn Beate Helgås fra Sandefjords vel
    08. november 2000
  • 08 November 2000 - 16:17

    Hvitt kjøtt passerer snart 10 kilo

    På nær 10 år har vi doblet vårt forbruk av hvitt kjøtt her i landet, og en ny spennende matvaregruppe har slått rot i norsk kosthold. Kylling og kalkun er tillatt i alle kulturer og religioner og er faktisk verdens mest spiste kjøtt. I tillegg er det mage
    08. november 2000
  • 06 November 2000 - 15:25

    Cacciucco - Sjelden suppe

    TOSCANA: Cacciucco startet som fattigmannskost, men kan i dag inneholde 30 fiskeslag på én gang. Suppen er en smakfull opplevelse av fisk, skall- og andre sjødyr.
    06. november 2000
  • 05 November 2000 - 17:12

    Karbonade med løk og fylte pannekaker

    Har du karbonadedeig i huset, kan du enkelt trylle frem alt fra klassiske karbonader til de mest temperamentsfulle og eksotiske retter. Apéritif gir flotte oppskrifter og selvfølgelig drikkeforslag på kjøpet.
    05. november 2000
  • 01 November 2000 - 17:53

    Drømmen om storfisken

    Apéritif har vært med kokk og hobbyfisker Bjørn Nordheim på fisketur - eller rettere sagt på jakt etter den store fisken. Drømmen for en hver fisker er nemlig å få en kjempelaks på kroken. Ikke alle er like interessert i fisken som sporten. Vi ser på alt
    01. november 2000
  • 26 Oktober 2000 - 14:52

    Små marginer ga til slutt OL-bronse

    Til tross for fire gullmedaljer og høyeste poengsum noensinne nådde ikke de norske kokkene helt opp. Svenskene stakk av med sammenlagtseieren, mens Singapore knep sølvet fattige 0.14 poeng foran Norge.
    26. oktober 2000
  • 19 Oktober 2000 - 02:04

    Skjell i vekst

    I Rogaland kan oppdrett og eksport av skjell bli den store vekstnæringen etter oljen. Apéritif har besøkt Norges største skjellanlegg i Forsand i Ryfylke. De ypperlige råvarene herfra havner også på restaurantbordene i oljebyen.
    19. oktober 2000
  • 14 Oktober 2000 - 14:08

    Rykende høstsupper

    Supper er populært som aldri før. Her serverer vi oppskrifter som gjør at du kan se høsten og vinteren varmt i møte. Gulrot- og appelsinsuppe, Potetsuppe, Persillesuppe og selvfølgelig tomatsuppe står på menyen.
    14. oktober 2000
  • 14 Oktober 2000 - 13:11

    Sausen gjør susen

    Vil du imponere med kokekunstene dine, skal du servere en rett med en velsmakende saus. Her gir vi deg de beste tipsene og rådene for å lykkes. Har du i tillegg litt fantasi er du snart en superkokk med all de gode sausene du får oppskriftene til her.
    14. oktober 2000
  • 07 Oktober 2000 - 15:00

    Stjerne i øyekroken

    Etter utallige år i Stavangers første gourmetrestaurant, sa Jan Ekornes takk for seg. Inn kom Kjetil Skaret og André Velickovic. De har ambisiøse mål for restauranten, og serverer gjerne sjømat med råvarer fra lokale leverandører.
    07. oktober 2000
  • 05 Oktober 2000 - 02:15

    Salongmat eller afrodisiaka

    Vil du ha smaken på det søte liv, hjelper det godt med en yppig tallerken med råmarinert laks med østersvinaigrette og aspargessalat. Og en like fristende vin til.
    05. oktober 2000
  • 01 Oktober 2000 - 19:45

    Ferieminner

    Ukens rett er inspirert av Provence som igjen gir assosiasjoner til myke sommerkvelder gjerne med litt romantikk i luften. Og da må vi ha en vin som passer til. Men hvis du bare faller for maten og dropper romantikken, har vi også funnet vinen for deg.
    01. oktober 2000
  • 01 Oktober 2000 - 04:22

    Gull-meny

    Trine og Holmann bør feires og det med en meny som passer til både landet der OL ble avviklet og til TV som i hovedsak brakte oss nyhetene om de norske triumfene. Her får du forslag både til seiersrett og -drikke.
    01. oktober 2000
  • 23 September 2000 - 01:16

    Apéritifs store Kokebok

    23. september 2000
  • 21 September 2000 - 13:53

    Lam er nam

    Nå er lammekjøtt på sitt beste og fårikålsesongen i full gang. Enten du velger tradisjonsmat som lammestek, eller utenlandsinspirerte retter med kraftige kryddersmaker finner du inspirasjon her. Og selvfølgelig tips til hva som smaker godt av flytende fød
    21. september 2000
  • 20 September 2000 - 02:17

    Født til fisk

    At Lucien Mares var forutbestemt til å åpne fiskerestaurant, synes ganske innlysende, med det navnet. Mares har da også på kort tid fått status som et av de aller beste fisketilbudene i Oslo. Og Frogner-folket har fått sin eget fisketempel.
    20. september 2000
  • 15 September 2000 - 12:47

    Lakserekord

    Det norske kokkelandslagets innsats for norsk laks hvor 141 retter ble komponert på fattige 7 timer fortjener større oppmerksomhet enn stuntet har fått. Derfor finner du her et knippe lettlagete og velsmakende retter med laks i hovedrollen.
    15. september 2000
  • 14 September 2000 - 17:58

    Sikkert som amen

    Mens poteter har vært nærmest fraværende fra restaurantmenyene i flere år, er den nå så til de grader til stede at du lett kan få overdose. Ernæringsmyndighetene og potetbøndene klapper selvsagt i hendene, men vi heller malurt i begeret ved å servere ster
    14. september 2000
  • 07 September 2000 - 01:25

    Het aften

    Denne retten er en smakssterk pastarett, perfekt meny til en het aften for to, eller for å vekke smaksløkene til tenåringer som er fôret opp på kjøpepizza og cola.
    07. september 2000
  • 31 August 2000 - 15:25

    Enkelt som spiker!

    Blomkålsuppe er fantastisk enkelt. Og nesten like billig som spiker. Bare så uendelig mye bedre - selvsagt. Her har du oppskriften på en kombinasjon som er like fristende til kvelds som til fest.
    31. august 2000