Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Juli 1999 - 21:05

    En snøhvit strime fossil kalk

    I Chablis gis den kjedelige druen chardonnay liv av underjordiske hemmeligheter. Les mer om området og vinen som nærmest har kultstatus.
    16. juli 1999
  • 11 Juli 1999 - 22:23

    Krydder på flaske

    Hvor finner du rimelige rødviner tettpakket med krydder, solmoden og tørket frukt som samtidig er friske, nydelige til så vel mat som å nytes alene? I Sør-Italia selvsagt. Og bare der. Ukens vin koster ikke mer enn 74 kroner. 110899
    11. juli 1999
  • 08 Juli 1999 - 14:18

    Vinn fantastisk tur til Irland for 2

    Svarer du riktig på fire spørsmål, har du en sjanse til å vinne en 4 dagers tur for 2 til vestkysten av Irland og være med på den 45. Galway Oyster Festival. Dette er en av Irlands største Millenium festivaler hvor de feirer den berømte sjømattradisjonen
    08. juli 1999
  • 08 Juli 1999 - 14:06

    NM i østersåpning

    Den 22.august kåres Norges raskeste østersåpner på Rådhusplassen i Oslo under Sjømatfestivalen. Da skal en rekke kokker kjempe om tittelen, som gir anledning til å representere Norge i VM i Irland i september. Og du kan være publikum.
    08. juli 1999
  • 08 Juli 1999 - 13:57

    Masser av godt og moro

    Oslo Sjømatfestival, 20-22 august, på Rådhusplassen er for hele familien, og den er gratis. Fjorårets festival hadde mer enn 100 000 besøkende. Årets program vil trolig trekke langt flere. Kommer du?
    08. juli 1999
  • 04 Juli 1999 - 20:16

    Chilensk på boks

    Selv om sommerferien for de fleste nå har tatt slutt og hverdagen trenger seg brutalt på, er det fortsatt sommer. Og hva er vel ikke mer oppløftende enn et glass forfriskende hvitvin, særlig hvis du har et spann med nykokte reker på lur. Ukens vin er en s
    04. juli 1999
  • 01 Juli 1999 - 17:20

    Friskheten seirer

    I Apéritifs test av 30 hvitviner i halvflasker gikk førsteprisen til de med høy omløpshastighet; viner som skårer på stor friskhet. Kjekt å ha på lur i kjøleskapet hvis du trenger litt hvitt til forretten, tilbringer en kveld alene, eller etter å ha satt
    01. juli 1999
  • 01 Juli 1999 - 10:00

    Spennende vegetar

    Vegetarretter behøver ikke lenger være kjøkkenets stemoderlige kapittel. Aldri før har utbudet av grønnsaker fra fjerne og nære himmelstrøk vært bedre. Og aldri har interessen for grønn mat i dobbel forstand vært større. Håvard Ravn Larsen, kjøkkensjef ve
    01. juli 1999
  • 28 Juni 1999 - 20:06

    Rik chilener

    Som trøst for de som tilbringer de siste julidagene i landets fuktigere dalstrøk og dermed ikke føler seg fristet av hvitvin og piknikmåltider har vi plukket ut et røverkjøp av en rødvin. Og den kan du kose deg med så vel til maten som uten, både nå i som
    28. juni 1999
  • 01 Juni 1999 - 01:00

    Gull og grønne vinmarker

    California og USA utfordrer Frankrike som verdens beste og ledende vinprodusent! De største vinbaronene finner du i Napa Valley, California.
    01. juni 1999
  • 23 Mai 1999 - 21:07

    Hvorfor hulrom i flaskebunnen?

    Hvilken funksjon, om noen, har hulrommet i bunnen av vinflasken? Er det til for å skape et elegant utseende, eller gir det vinen bedre vilkår for utvikling i flasken? Frithjof Nicolaisen svarer Apéritifs lesere.
    23. Mai 1999
  • 23 Mai 1999 - 20:56

    Sommerens favoritt

    Når vi kårer sommerens favorittvin og velger en hvit, er det også med et lønnlig håp om at sommeren skal bli virkelig god med mange, lange og varme kvelder. Da passer nemlig denne vinen perfekt, enten du nyter den som den er eller til mat. 230699.
    23. Mai 1999
  • 23 Mai 1999 - 20:47

    Tre vinnere av kjølere med tilbehør

    Det kom inn nesten 400 svar til Apéritifs sommerkonkurranse der premien var tre champagnekjølere med ditto tilbehør. Snaue 40 riktige svar tyder på at mange hadde pløyd Apéritifs sider på jakt etter riktig løsning. Sjekk om du vant.
    23. Mai 1999
  • 15 Mai 1999 - 23:37

    Smaksrik toscaner

    Denne uken anbefales du en rødvin fra en lite og ukjent del av Toscana. En smaksrik vin til vellaget grillmat som dessuten er et av de beste kjøpene fra denne delen av Italia. Men slå til i dag, for i juli går prisen opp noen kroner. 160699.
    15. Mai 1999
  • 13 Mai 1999 - 16:54

    Vinn champagne og kjøler

    Nå har du sjansen til å sikre deg en flott champagnekjøler fra Bollinger. Men ikke bare det, i kjøleren ligger det også en flaske av edleste slag. Svar på spørsmålene i Apéritifs sommerkonkurranse, og kjøleren og flasken kan være din i løpet av fjorten da
    13. Mai 1999
  • 13 Mai 1999 - 16:50

    Vin er ikke hermetikk

    Hvordan skal du lagre vin, og hva skjer med vinen når du gjør det? Hva bør lagringstemperaturen være? Blir all vin bedre ved lagring eller skal du drikke dine dyrekjøpte dråper med en gang? Og kan du la vin stå i kjøleskapet selv etter at flasken er åpnet
    13. Mai 1999
  • 10 Mai 1999 - 01:53

    Favoritt til rekene

    Denne uke har vi valgt en moderne tysk hvitvin som går utmerket til rekene enten de nytes med majo & loff eller med noe mer raffinement. Det er kanskje ikke vinen du serverer som aperitiff til en som synes all vin er "sur". 090699.
    10. Mai 1999
  • 06 Mai 1999 - 20:23

    Test av sommerøl og lyst øl 1999

    Apéritifs test av 32 mer eller mindre sommerfriske øl gir 12 varianter du med trygghet kan satse på i sommer. Halvparten av disse er produsert i utlandet. Borg Sommerpilsner og Kopparberg Original, altså en svenske, går til topps.
    06. Mai 1999
  • 03 Mai 1999 - 00:06

    Moteriktig folkelig

    Fyldig og fruktig, rund og myk er ord som passer til ukens hvite vin. Nettopp slik mange liker den. Prislappen på 89.kroner skremmer heller ikke. 03.06.99.
    03. Mai 1999
  • 30 April 1999 - 17:10

    Arroz a banda

    Apéritifs store oppskriftskonkurranse der du kunne vinne en De Longhi espressomaskin er avsluttet og vinneren er kåret. Hele 157 innsendte oppskrifter er langt over forventningene og det var mange svært gode bidrag, hvilet gjorde det vanskelig å kåre vinn
    30. april 1999
  • 30 April 1999 - 17:02

    Rimelige godbiter

    Blant de 28 chilenske hvitvinene Apéritifs panel har testet er det mange rimelige godbiter til  sommerens opplevelser. Her får du oversikt over de beste kjøpene og forslag til matfølge og serveringstemperatur for samtlige viner.
    30. april 1999
  • 30 April 1999 - 16:51

    Ovnsbakt asparges

    Når vi tilbereder asparges på italiensk, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene. Apéritif presenterer to brødre i ånden, men med helt forskjellig adferd og tester dem til ovnsbakt asparges og foliebakt artisjokk. Du får både testen og oppskriftene.
    30. april 1999
  • 27 April 1999 - 01:13

    Til mat og meditasjon

    Mens vi venter på sommervarmen, koser vi oss med en vin som passer årstiden perfekt, passe smakskraftig og samtidig med god friskhet. Det er ukens vinvalg fra Apéritif. 26.05.99
    27. april 1999
  • 22 April 1999 - 19:50

    Kortene på bordet

    Bollinger var den første champagneprodusenten som tok hensyn til forbrukernes økende krav om informasjon. Før offentliggjøringen av the Bollinger Charter of Ethics and Quality var innholdet i en champagneflaske en godt bevoktet hemmelighet.
    22. april 1999
  • 22 April 1999 - 19:48

    Hanskens kaniner

    Kjøkkensjef Svein Erik Renaa ved Restaurant Hansken i Oslo har vakt begeistring hos yngre gjester med sine kreative kaninretter. Her får du de herlige oppskriftene og vinforslag på kjøpet.
    22. april 1999