Hvor finner du rimelige rødviner tettpakket med krydder, solmoden og tørket frukt som samtidig er friske, nydelige til så vel mat som å nytes alene? I Sør-Italia selvsagt. Og bare der. Ukens vin koster ikke mer enn 74 kroner. 110899
Svarer du riktig på fire spørsmål, har du en sjanse til å vinne en 4 dagers tur for 2 til vestkysten av Irland og være med på den 45. Galway Oyster Festival. Dette er en av Irlands største Millenium festivaler hvor de feirer den berømte sjømattradisjonen
Den 22.august kåres Norges raskeste østersåpner på Rådhusplassen i Oslo under Sjømatfestivalen. Da skal en rekke kokker kjempe om tittelen, som gir anledning til å representere Norge i VM i Irland i september. Og du kan være publikum.
Oslo Sjømatfestival, 20-22 august, på Rådhusplassen er for hele familien, og den er gratis. Fjorårets festival hadde mer enn 100 000 besøkende. Årets program vil trolig trekke langt flere. Kommer du?
Selv om sommerferien for de fleste nå har tatt slutt og hverdagen trenger seg brutalt på, er det fortsatt sommer. Og hva er vel ikke mer oppløftende enn et glass forfriskende hvitvin, særlig hvis du har et spann med nykokte reker på lur. Ukens vin er en s
I Apéritifs test av 30 hvitviner i halvflasker gikk førsteprisen til de med høy omløpshastighet; viner som skårer på stor friskhet. Kjekt å ha på lur i kjøleskapet hvis du trenger litt hvitt til forretten, tilbringer en kveld alene, eller etter å ha satt
Vegetarretter behøver ikke lenger være kjøkkenets stemoderlige kapittel. Aldri før har utbudet av grønnsaker fra fjerne og nære himmelstrøk vært bedre. Og aldri har interessen for grønn mat i dobbel forstand vært større. Håvard Ravn Larsen, kjøkkensjef ve
Som trøst for de som tilbringer de siste julidagene i landets fuktigere dalstrøk og dermed ikke føler seg fristet av hvitvin og piknikmåltider har vi plukket ut et røverkjøp av en rødvin. Og den kan du kose deg med så vel til maten som uten, både nå i som
Hvilken funksjon, om noen, har hulrommet i bunnen av vinflasken? Er det til for å skape et elegant utseende, eller gir det vinen bedre vilkår for utvikling i flasken? Frithjof Nicolaisen svarer Apéritifs lesere.
Når vi kårer sommerens favorittvin og velger en hvit, er det også med et lønnlig håp om at sommeren skal bli virkelig god med mange, lange og varme kvelder. Da passer nemlig denne vinen perfekt, enten du nyter den som den er eller til mat. 230699.
Det kom inn nesten 400 svar til Apéritifs sommerkonkurranse der premien var tre champagnekjølere med ditto tilbehør. Snaue 40 riktige svar tyder på at mange hadde pløyd Apéritifs sider på jakt etter riktig løsning. Sjekk om du vant.
Denne uken anbefales du en rødvin fra en lite og ukjent del av Toscana. En smaksrik vin til vellaget grillmat som dessuten er et av de beste kjøpene fra denne delen av Italia. Men slå til i dag, for i juli går prisen opp noen kroner. 160699.
Nå har du sjansen til å sikre deg en flott champagnekjøler fra Bollinger. Men ikke bare det, i kjøleren ligger det også en flaske av edleste slag. Svar på spørsmålene i Apéritifs sommerkonkurranse, og kjøleren og flasken kan være din i løpet av fjorten da
Hvordan skal du lagre vin, og hva skjer med vinen når du gjør det? Hva bør lagringstemperaturen være? Blir all vin bedre ved lagring eller skal du drikke dine dyrekjøpte dråper med en gang? Og kan du la vin stå i kjøleskapet selv etter at flasken er åpnet
Denne uke har vi valgt en moderne tysk hvitvin som går utmerket til rekene enten de nytes med majo & loff eller med noe mer raffinement. Det er kanskje ikke vinen du serverer som aperitiff til en som synes all vin er "sur". 090699.
Apéritifs test av 32 mer eller mindre sommerfriske øl gir 12 varianter du med trygghet kan satse på i sommer. Halvparten av disse er produsert i utlandet. Borg Sommerpilsner og Kopparberg Original, altså en svenske, går til topps.
Fyldig og fruktig, rund og myk er ord som passer til ukens hvite vin. Nettopp slik mange liker den. Prislappen på 89.kroner skremmer heller ikke. 03.06.99.
Apéritifs store oppskriftskonkurranse der du kunne vinne en De Longhi espressomaskin er avsluttet og vinneren er kåret. Hele 157 innsendte oppskrifter er langt over forventningene og det var mange svært gode bidrag, hvilet gjorde det vanskelig å kåre vinn
Blant de 28 chilenske hvitvinene Apéritifs panel har testet er det mange rimelige godbiter til sommerens opplevelser. Her får du oversikt over de beste kjøpene og forslag til matfølge og serveringstemperatur for samtlige viner.
Når vi tilbereder asparges på italiensk, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene. Apéritif presenterer to brødre i ånden, men med helt forskjellig adferd og tester dem til ovnsbakt asparges og foliebakt artisjokk. Du får både testen og oppskriftene.
Mens vi venter på sommervarmen, koser vi oss med en vin som passer årstiden perfekt, passe smakskraftig og samtidig med god friskhet. Det er ukens vinvalg fra Apéritif. 26.05.99
Bollinger var den første champagneprodusenten som tok hensyn til forbrukernes økende krav om informasjon. Før offentliggjøringen av the Bollinger Charter of Ethics and Quality var innholdet i en champagneflaske en godt bevoktet hemmelighet.
Kjøkkensjef Svein Erik Renaa ved Restaurant Hansken i Oslo har vakt begeistring hos yngre gjester med sine kreative kaninretter. Her får du de herlige oppskriftene og vinforslag på kjøpet.