Den har en tiltalende duft av syrlige kirsebær, er saftig med fin frukt samt gode, bløte tanniner. En anvendelig vin til alt fra enkle viltretter til den forestående sommersesongens kjøttretter, som til og med tåler ganske så spicy retter. Druene kommer hovedsakelig fra Lodi, masseproduserende Central Valleys beste AVA (Am. Viticultural Area). Woodbridge er Mondavis rimeligste serie. Neste step er Coastal-serien hvor vi blant annet finner Cabernet Sauvignon 1994 (kr 146,40, BU 7549). En likandes vin, spesielt for de som foretrekker den sødmefylte stilen, uten tøffe tanniner og med sjokoladebelønning i finishen. Passer godt til moderne retter med rødt kjøtt. I de øvre skikt blir Mondavi i dyreste laget. Det gjelder District-vinene, nærmere bestemt fra Stag''s Leap, Carneros og Oakville. Fra sistnevnte område kommer Cabernet Sauvignon 1994 (kr 239, BU 30819). En ufiltrert single vineyard-vin fra To-Kalon vinmarken som er meget konsentrert og likevel svært bløt, med mål om å konkurrere med de beste fra Médoc. Om den klarer det, er et spørsmål om preferanse, for vinen er mer enn smaksrik nok! Tekst: Aase E. Jacobsen 22.08.98
Mondavi Zinfandel
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .
Les hele sakenSe så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
Les hele saken