Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 April 1999 - 01:43

    Fransk til spekematen

    Ukens vin er i hovedsak basert på druen syrah som er svært i vinden for tiden. Godbiten har fått påfyll av cabernet sauvignon, hvilket myker opp inntrykket. Alle kommer til å sette pris på nettopp denne vinen, er vår spådom, spesielt til de spennende rett
    20. april 1999
  • 16 April 1999 - 23:20

    Ny akevitt lansert

    En ny ekslusiv akevitt - Skipper Worse Aquavit er lansert. Alexander Kiellands romanfigur Skipper Worse var en munter levemann, og drikken er tilegnet de muntre menn og kvinner som vet å sette pris på livets goder.
    16. april 1999
  • 16 April 1999 - 21:30

    Vinn flott espressomaskin

    Nå har du sjansen til å skaffe deg årets kaffenyhet, en topp espressomaskin fra Wilfa til over 3 000 kroner. Send inn din favorittoppskrift. Om fjorten dager kan maskinen være din.
    16. april 1999
  • 16 April 1999 - 20:38

    Uten smak, takk

    Etter å ha testet i alt 36 vodkaer sitter Apéritifs smakspanel igjen med bare 14 som holder høyere kvalitet enn middels. Vinnerne er de rene vodkaene, som Kremlyovskaya og overraskelsen: Brennevin 45 %.
    16. april 1999
  • 16 April 1999 - 20:33

    Miks sommerdrinken riktig

    Gin and tonic, med sin karakteristiske og friske smak av blant annet enebær, er en av Norges mest populære drinker. Og denne klassikeren har fått et ekstra oppsving de siste årene. Men altfor mange mikser den feil. Ta Apéritifs lynkurs.
    16. april 1999
  • 12 April 1999 - 08:56

    Apéritifs 17. maimeny

    Apéritif anbefaler 17. mailaksen servert på en ny og smakfull måte og med en dertilhørende hvitvin. Her får du oppskriftene. 120599.
    12. april 1999
  • 09 April 1999 - 14:22

    Bestill godbitene

    Blant mange nyheter i det uoversiktlige bestillingsutvalget har vi plukket ut noen viner til under 150 kroner du bør smake. Blant annet en rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager: Joseph Drouhins Saint Véran 1997.
    09. april 1999
  • 08 April 1999 - 15:14

    Toscanas store helt til bords

    Å spise middag med vinprodusenten selv - Winemaker's Dinner som det gjerne kalles - er en stor suksess i utlandet. Apéritif og Restaurant L'Opera inviterer til en uforglemmelig helaften med italiensk vin og mat i sentrum. For bare kroner 795 får du ikke b
    08. april 1999
  • 07 April 1999 - 01:47

    Kom mai med skjønne hvite

    Deilige hvitviner, både av det tørre og søte slaget, en lekkerbisken til kaffen samt en rekke gode rødvinskjøp er polets maimeny. Her finner du testen av polnyhetene, hvor gode vinene er, hva de passer til og hvor lenge de kan lagres.
    07. april 1999
  • 06 April 1999 - 00:34

    Fransk hagevin

    Når maisolen varmer opp byens mange terrasser og hageflekker vekkes lysten på en hagefest. Og hva er ikke mer passende enn en frisk og fruktig hvitvin til en svært gunstig pris? Ukens vin koster bare kroner 65,50, så da har du råd til å be riktig mange ve
    06. april 1999
  • 02 April 1999 - 17:50

    Syrah er Rhône

    - God syrahvin kan lages andre steder i verden enn i Rhône-dalen. Men franskmennene har så mye lengre erfaring med denne druetypen at vi ikke opplever konkurransen fra den nye verden som reell.
    02. april 1999
  • 29 Mars 1999 - 01:45

    Kryss av for Crozes

    I vrimmelen av søtladne fruktbomber av noen rødviner fant vi hvile i en motsats fra Nord-Rhône. Ren bjørnebærfrukt med godt krydderinnslag. Befriende fritt for tresmak. I motsetning til de aller fleste vinene i området har den også en behagelig prislapp.
    29. mars 1999
  • 25 Mars 1999 - 14:25

    Pikant filet

    Gi kyllingfileten og din egen gane noe å bryne seg på. Garam masala, tikka masala og karripasta løfter begge deler og gjør måltidet til en litt annen opplevelse. Her får du oppskriftene og vinforslag, blant annet til Saltimbocca di pollo.
    25. mars 1999
  • 25 Mars 1999 - 14:22

    Uoffisielt NM i Freestyle bartending

    Det var som ventet luftig sjonglering og mye show da 12 bartendere satte hverandre i stevne i uoffisielt NM i Freestyle bartending forrige helg. Anders Nilson fra Friday American Bar, i Oslo, blir norsk deltaker i verdensfinalen i New York senere i år.
    25. mars 1999
  • 24 Mars 1999 - 20:27

    Chilenske kjempekjøp

    Etter å ha testet 59 rødviner fra Chile sitter Apéritifs panel igjen med hele 14 toppkjøp. 39 viner får mer enn tre stjerner. Og det er rekord i Apéritifs testhistorie. Her er det bare å velge og vrake blant rimelige godbiter.
    24. mars 1999
  • 21 Mars 1999 - 18:35

    Sensuell argentiner

    Etter nylig å ha sett filmen Åndenes Hus som utspiller seg i et latinamerikansk land oppstod trangen til en argentinsk vin av samme kaliber. Enten stor og kraftig med aromaer i retning hestesvette eller mer elegant med kjøttfull frukt. Så forskjellige, me
    21. mars 1999
  • 18 Mars 1999 - 14:36

    Topp sørafrikansk aften

    Den 23. mars -99 arrangerte Markveien Mat og Vinhus for Apéritifs lesere av nettutgaven en helaften viet det sørafrikanske kjøkken, selvsagt akkompagnert av landets viner.
    18. mars 1999
  • 18 Mars 1999 - 01:56

    Vin med palmesus

    Palmetrær og vinranker gir romantiske assosiasjoner hos de fleste. Viña La Rosa har begge deler.  Bli med Apéritif på besøk og lær om vinen og palmene.
    18. mars 1999
  • 18 Mars 1999 - 01:51

    Forfremmet Laroque

    Saint-Emilion-produsenten Château Laroque er fra og med 1996-årgangen forfremmet til Grand Cru Classé, altså blant denne appellasjonens 50 beste på nivået under Premier Grand Cru som det finnes 13 av.
    18. mars 1999
  • 17 Mars 1999 - 19:15

    Trophée Ruinart 99

    Hvis du kan tenke deg å representere Norge i Reims i år 2000, har du sjansen til kvalifisere deg den 4. oktober. Da er nemlig den norske uttagningen i regi av Den Norske Vinkelnerforening i samarbeid med Champagne Ruinart og den norske importøren Arcus Pr
    17. mars 1999
  • 17 Mars 1999 - 19:12

    Svensk seier II

    Svenskene og Jonas Röjerman stakk av med seier i Nordisk Mesterskap for Sommelierer for andre gang. Tett fulgt av Norges ene deltaker Lasse Solum-Jönsson, nylig tilbakeflyttet etter mange år i Sverige. For tiden er han restaurantsjef på Restaurant Cartell
    17. mars 1999
  • 15 Mars 1999 - 00:50

    Varme fra sør

    Nordmenn liker vin med varme, ikke i form av høy alkohol, men aromaer som får oss til å tenke på varmere tider og strøk. Ukens vin har disse egenskapene. Den lar seg også drikke selv om solen skulle finne på å skinne ute. 14.04.99.
    15. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:32

    Sei - hvor er du?

    Til tross for at Terje Ness bringer norsk sei opp på gullpallen under Bocuse d'Or 99 i Lyon, er ikke denne hverdagsfisken med gourmetambisjoner lett å fange i Norge. Han gir deg likevel noen tips til tilberedningen.
    10. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:27

    Spekemat på spansk maner

    Kle spekematen i Middelhavs-drakt. Glem rømmen og eggerøren, ikke for godt, men som avveksling.
    10. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:24

    Suksess i 120

    Viña Santa Rita gjorde en genistrek da de kalte sin basisvin 120. Et navn som alle klarer å uttale og huske, for kvalitet i forhold til pris er så bra at vinen kjøpes igjen og igjen.
    10. mars 1999