19 August 1999 - 17:35
Redaksjonen
Tittel
Dato
-
19. august 1999
-
19 August 1999 - 13:05
Scotch skårer høyest
Det er ingen grunn til å avfeie blended whiskys. Apéritifs panel fant to superwhiskyer i hver sin ende av prisskalaen etter å ha smakt seg gjennom i alt 30 produkter. De skotske faller ikke uventet best i smak.19. august 1999 -
15 August 1999 - 21:58
Maritim boks
Ukens rødvin er en nykomling på det stadig voksende boksemarkedet. Selv om emballasjedesignet er Hermès-inspirert maritimt, egner vinen seg definitivt også for mer landfaste nytelser.150999.15. august 1999 -
11 August 1999 - 15:39
Medisinmannen
-And then some medicine, sier kjøkkensjef Tony Sweet ved Restaurant Somewhere Else og dynker maten med innholdet fra en brun flaske før retten sendes ut av kjøkkenet. Hans medisin er en blanding av melasse, three kinds of fire, brunt sukker og tomater. Mø11. august 1999 -
11 August 1999 - 15:32
Bare greit
Det er dommen etter at Apéritif har testet 40 røde viner i halvflasker. Bare 12 ble funnet verdig til mer enn tre stjerner. Men vi fant likevel fem meget gode kjøp. Selvfølgelig forteller våre proffe smakere hva du kan spise til.11. august 1999 -
08 August 1999 - 20:27
Billig XO
Denne uken er det ikke en vin vi har valgt ut for deg, men en cognac av XO-kvalitet og det til under fire hundrelapper. Den har att på til norske aner og er såkalt Fine Champagne hvilket innebærer en blanding basert utelukket på de to meste ettertraktede08. august 1999 -
05 August 1999 - 19:50
Spennende mat- og vinseminarer
Apéritif arrangerer spennende vinseminarer i samarbeid med Christer Berens og kjøkkensjef Rune Pal ved Restaurant Klosteret i Oslo. Winemakers Dinner med sjefen for velkjente Masi kan du delta på allerede 22.september. Spansk mat og vin og Burgund med sam05. august 1999 -
05 August 1999 - 18:54
Svinemørt
I mange av rettene du setter til livs fra mer eksotiske strøk enn Majorstuen er svinekjøttet basisen, enten retten kommer fra Østen, Middelhavslandene eller er amerikansk. Det lyse kjøttet passer like godt sammen med søt og frisk frukt som ananas, epler,05. august 1999 -
02 August 1999 - 22:27
Røverkjøp på polet
Apéritifs smakere har funnet frem til en rekke gode rødvinskjøp, og det i alle prisklasser, som egner seg til høstens smaksrike kjøttretter. Her får du tips om de beste kjøpene og ikke minst hva du kan spise til.02. august 1999 -
01 August 1999 - 23:31
Smaksbombe
Ukens vin er en chilensk smaksbombe som vi vet passer de norske ganer godt. Du har sikkert smakt den før, men nå er den kommet i ny og bedre årgang. Og den er i salg i de fleste polbutikker. 020999.01. august 1999 -
29 Juli 1999 - 13:06
Møt en av Rhônedalens stjerner
Jean-Luc Colombo leder deg gjennom en aften med topp viner og dertil hørende mat på Restaurant L'Opera i Oslo 5. september.29. juli 1999 -
29 Juli 1999 - 12:58
Absolutely well made
Australierne slurver ikke med sine shirazdruer viser denne testen hvor ikke mindre enn 27 av i alt 34 viner får tre stjerner eller mer. Apéritifs profesjonelle smakere gir deg de beste kjøpene og selvfølgelig hva du skal spise til hver enkelt vin.29. juli 1999 -
28 Juli 1999 - 16:26
Vant tur til Irland
Ragnvald Fladmark i Griniveien i Oslo vant konkurransen om en gratis tur til Irland for to personer og kan glede seg til å delta i Galway Oyster Festival i september. Over 14 000 deltok i konkurransen hvilket viser at Irlandsturen er noe svært mange gjern28. juli 1999 -
25 Juli 1999 - 00:58
Toscanaminner
Toscana gir alltid positive vibrasjoner, i hvert fall hvis du har tilbrakt noen ferieuker i denne delen av Italia. Ukens vin er toscansk, en moderne vin som har det du trenger til mimrefesten eller om du bare liker smaken av toscansk vin. 240899.25. juli 1999 -
23 Juli 1999 - 00:50
Pal norgesmester
Norges raskeste østersåpner er Rune Pal, kjøkkensjef på Oslo-restauranten Klosteret. Det beviste Pal søndag ettermiddag da han halte i land norgesmestertittelen i denne grenen. 30 østers på 90 sekunder er meget raskt og trolig norgesrekord.23. juli 1999 -
22 Juli 1999 - 21:21
Hav og fat
I Apéritifs test av i alt 39 chabliser finner du viner fra alle stilarter. Enten du liker de sjø- eller fatpregede chablisene.Testpanelet har plukket ut de gode kjøpene for deg og hva som passer å spise til.22. juli 1999 -
16 Juli 1999 - 23:17
Gratis champagne og østers
100 lesere får plass i VIP-teltet når Apéritif og Champagne Bollinger inviterer til gratis champagne og østers i forbindelse med NM i Østersåpning. For at du skal bli invitert må du svare på en liten konkurranse.16. juli 1999 -
16 Juli 1999 - 21:07
En snøhvit strime fossil kalk
I Chablis gis den kjedelige druen chardonnay liv av underjordiske hemmeligheter. Les mer om området og vinen som nærmest har kultstatus.16. juli 1999 -
16 Juli 1999 - 21:05
En snøhvit strime fossil kalk
I Chablis gis den kjedelige druen chardonnay liv av underjordiske hemmeligheter. Les mer om området og vinen som nærmest har kultstatus.16. juli 1999 -
11 Juli 1999 - 22:23
Krydder på flaske
Hvor finner du rimelige rødviner tettpakket med krydder, solmoden og tørket frukt som samtidig er friske, nydelige til så vel mat som å nytes alene? I Sør-Italia selvsagt. Og bare der. Ukens vin koster ikke mer enn 74 kroner. 11089911. juli 1999 -
08 Juli 1999 - 14:18
Vinn fantastisk tur til Irland for 2
Svarer du riktig på fire spørsmål, har du en sjanse til å vinne en 4 dagers tur for 2 til vestkysten av Irland og være med på den 45. Galway Oyster Festival. Dette er en av Irlands største Millenium festivaler hvor de feirer den berømte sjømattradisjonen08. juli 1999 -
08 Juli 1999 - 14:06
NM i østersåpning
Den 22.august kåres Norges raskeste østersåpner på Rådhusplassen i Oslo under Sjømatfestivalen. Da skal en rekke kokker kjempe om tittelen, som gir anledning til å representere Norge i VM i Irland i september. Og du kan være publikum.08. juli 1999 -
08 Juli 1999 - 13:57
Masser av godt og moro
Oslo Sjømatfestival, 20-22 august, på Rådhusplassen er for hele familien, og den er gratis. Fjorårets festival hadde mer enn 100 000 besøkende. Årets program vil trolig trekke langt flere. Kommer du?08. juli 1999 -
04 Juli 1999 - 20:16
Chilensk på boks
Selv om sommerferien for de fleste nå har tatt slutt og hverdagen trenger seg brutalt på, er det fortsatt sommer. Og hva er vel ikke mer oppløftende enn et glass forfriskende hvitvin, særlig hvis du har et spann med nykokte reker på lur. Ukens vin er en s04. juli 1999 -
01 Juli 1999 - 17:20
Friskheten seirer
I Apéritifs test av 30 hvitviner i halvflasker gikk førsteprisen til de med høy omløpshastighet; viner som skårer på stor friskhet. Kjekt å ha på lur i kjøleskapet hvis du trenger litt hvitt til forretten, tilbringer en kveld alene, eller etter å ha satt01. juli 1999