Få perler fra polet

Apéritifs nyhetssmakere mener denne gangen at du ikke behøver å overanstrenge deg for komme først inn døren på Polet. Bare 12 relativt gode vinkjøp blant marsnyhetene, men til gjengjeld fant de noen brune perler.
Redaksjonen
05 Februar 1999 - 00:44

Vinmonopolets nyhetsslipp i mars er et ganske kjedelig sådan med mange gjenomsnittsviner. Bare sju røde og fire hvite viner får mer enn tre stjerner, altså bedre enn middels gode kjøp. Og det er uvanlig få. Særlig tatt i betraktning av at det lanseres 57 nye viner i mars.
 
Om godbitene er få, fortjener de uansett oppmerksomhet. Spesielt rimelige Negroamaro del Salento 1997 fra Cantine del Borgo Reale og Puglia i Sør-Italia til kroner 74,10. To flotte chilenere: De Martino Carmenère 1998 og Caliterra Merlot 1997 som for øvrig ikke rakk å være med i vår store blindtest. Og ikke å forglemme to mer klassiske viner; cahors'en Ch. Leret Monpezat 1995 og bordeauxvinen Villa Bel-Air 1993.
 
De mest spennende produktene er faktisk denne gangen å finne blant brennevinet. For eksempel Calvados Réserve des Seigneurs XO fra Ch. de Breuil (kr 576,70, varenr. Vectura 11517) som er en fantastisk calvados. Også cognacen A E Dor Vieille Réserve No 6 (kr 964, varenr. Vectura 7572) er verd å nevne. Selv om prisen er høy, er den vel verd pengene. Også Martell Noblige (kr 574,80, varenr. 7244) er bra for dem som liker en klassisk, bløt og rund cognac.
 
Nyhetene som var i salg fra og med 6. mars 1999 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. I motsetning til det som er fast praksis for Apéritifs egne er gjennomføres smakingene hos Vinmonopolet aldri blindt.
 
Produktene vurderes etter kvalitet i forhold til pris på en skala fra fem til en
Meget godt kjøp *****
Godt kjøp ****
Bra vin ***
Akseptabel vin **
Bør unngås *
 
Christer Berens, restaurantsjef hos Bølgen & Moi, Høvikodden, og Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, Oslo, er Apéritifs anmeldere når Vinmonopolet lanserer nyheter.
 
Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre. I denne artikkelen presenteres kun de beste kjøpene blant de i alt 70 produktene.
 
RØDE
 
****
Negroamaro del Salento 1997
Cantine del Borgo Reale Puglia Italia
13686 (VSD) kr 74,10
Vinarius
Basisutvalg
Ung lilla farge. Duft av litt tørket frukt og mandel. Smaksrik med fin fruktighet og syre, ganske lang, fin smak. En prisgunstig og god vin med stor fruktighet og god ettersmak
Passer til grillmat og rødt kjøtt. Trenger ikke lagres (25.02.99). Serveres ved 17-18 grader.
 
De Martino Carmenère 1998
De Martino Maipo Chile
13117 (VSD) kr 90,60
Best Buys Int
Basisutvalg
Mørkblå farge. Kraftig og stram med mye frukt og syrer, lang og ganske stram ettersmak
En meget god vin som fortsatt er litt ung og stram vil utvikle seg med ett til to års lagring (25.02.99). Passer til kraftige kjøttretter som har litt fett i seg. Serveres ved 17-18 grader.
 
Caliterra Merlot 1997
Viña Caliterra Central Valley Chile
11520 (VT) kr 99,40
Per Dagar
Testutvalg
Ung mørkblå. Litt lukket duft mes innslag av plomme og mørke bær. Rund og myk i anslaget og fortsetter med et markant syregrep samt stor, fruktig smak. Den har godt med tanniner i finishen. En god vin som vil bli bedre med lagring i et eller to år (25.02.99). Serveres ved 17-18 grader. Passer til kraftige kjøttretter.
 
Ch. Leret Monpezat 1995
J.-B. de Monpezat Cahors Frankrike
11588 (VT) kr 120,30
Strag
Testutvalg
Mørk lilla, nesten svart. Fullpakket av unge bær i duften. Mye frukt og masser av tanniner, syrer og bitterstoffer i smaken. En Stram og bitter vin med masser av frukt (typisk ung Cahors-vin). Kjøp en kasse eller flere og spikre igjen lokket. Åpne den år 2005 (25.02.99)og du har antakelig en fantastisk vin til smakskraftig kjøttmat. Serveres ved 19 grader.
 
Villa Bel-Air 1993
A. Cazes Graves Frankrike
34573 (VSD) kr 138,80
Vinarius
Basisutvalg
Rød, mørk kjerne med litt gul kant. Godt utvæklade bordeauxaromaer med godt fruktpreg i duften. Elegant i anslaget med fin fruktighet og en ren fin finish. En god og enkel bordeaux som er perfekt moden nå (25.02.99). Server den til okse og lam ved 19 grader.
 
**** ÷
Soleil du Gard
Languedoc Frankrike
13127 (VT) kr 70
Arcus Produkter
Basisutvalg
Ung blålilla farge. Litt lukket, svakt og ungt fruktpreg i nesen. Fint fruktigt smaksanslag med ren fin fruktsyre og en ganske lang fruktig, syrlig og tanninrik finish. En litt kraftig og forfriskende vin som passer til biff og lam. Den kan med fordel lagres et par år (25.02.99). Serveres ved 18 grader.
 
*** +
Beringer Zinfandel 1996
Beringer Vineyards California USA
13679 (ASG) kr 109,60
G. Amundsen
Basisutvalg
Klar rød farge. Krydret og bærpreget med en markant eikekarakter. Stor og fruktig smak med myke syrer og litt stram og god ettersmak.En god vin med litt for stor eikedose som passer til grillmat og saftige biffer. Drikk nå (25.02.99). Serveres ved 17-18 grader.
 
***
Reserve Galetis 1996
Domaines Galetis Saint-Chinian Frankrike
13107 (VSD) kr 265,60
Vinarius
Basisutvalg
En enkel og fruktig bag-in -box vin som kan drikkes til det meste om den serveres
lett avkjølt (15 grader). Drikk nå (25.02.99).
 
Yvon Mau Merlot 1997
Yvon Mau Gascogne Frankrike
7856 (VT) kr 73,90
Per Dagar
Testutvalg
En lettdrikkelig, frisk og fruktig vin til ukompliserte kjøttretter.
 
Kimberly Cabernet Sauvignon 1998
Western Cape Sør-Afrika
13671 (VT) kr 75,30
Arcus Produkter
Basisutvalg
En ganske lett cabernet som har en behagelig, fruktig og frisk stil. Drikk nå (25.02.99) til lettere kjøttretter med okse eller lam. Serveringstemperatur: 17-18 grader.
 
Vigne Antique Carignan 1997
Domaines des Vignes Languedoc Frankrike
13122 (VSD) kr 79,40
Vinarius
Basisutvalg
Frisk og fruktig vin med en del tanniner i finishen. Drikk nå eller i løpet av et par år (25.02.99) til ganske lette kjøttretter med okse eller lam. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Santa Rita 120 Merlot 1997
Viña Santa Rita Maipo Chile
13118 (ASG) kr 94,50
G. Amundsen
Basisutvalg
Litt ung og stram vin med god fruktighet, men den mangler litt konsentrasjon (ryggrad). Drikk nå (25.02.99) til lettere kjøttretter med okse eller lam samt grillmat. Serveringstemperatur: 17-18 grader.
 
Dalwood Shiraz Cabernet 1998
Southcorp Wines South Eastern Australia
13675 (VT) kr 97,30
Arcus Produkter
Basisutvalg
Ung, lilla farge. Solbær og mørke bær iduften. Fruktig og god smak med litt bitter frukt i avslutningen. En god og vellaget vin som passer til grillmat og litt saftige kjøttretter. Trenger ingen lagring (25.02.99) Serveringstemperatur: 18 grader.
 
La Playa Merlot 1995
La Playa Vineyard Maipo Chile
30814 (VSD) kr 109,80
VinCompagniet
Testutvalg
En litt rå og bitter vin med høy prislapp. Prøv den til reinsdyr og rødt kjøtt. (25.02.99) Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Chianti Classico Aziano 1996
Ruffino Toscana Italia
7120 (VSD) kr 122,80
VinCompagniet
Testutvalg
En litt stram og gjerrig vin med rene fine smaker som fortsatt er litt ung. Prøv igjen om et år (25.02.99) til retter med rødt kjøtt. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Robertson''s Well Cabernet Sauvignon 1995
Mildara Wines Coonawarra Australia
7115 (VSD) kr 141,80
VinCompagniet
Testutvalg
En svær vin med mye eik og fruktkarakter. Denne saftige og tunge vinen passer til cowboymat. Drikk nå (25.02.99) Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Corral Gran Reserva 1987
Bodegas Corral Rioja Spania
34670 (VT) kr 177,90
Strag
Testutvalg
En litt sliten gran reserva som appelerer til folk med sans for godt utviklade riojaviner. Drikk nå (25.02.99) til sobre lammeretter. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
Callejo Reserva 1995
Bodegas Felix Callejo Ribera del Duero Spania
13055 (ASG) kr 213,70
Engelstad
Basisutvalg
Ung mørkblå. Duften er fruktig og bær preget med edel eikearomaer. Rå og fruktig smak med god fylde og markante tanniner i avslutningen. En vin som vil bli bedre med lagring i 3-4 år (25.02.99) og som passer til kraftige retter av okse og lam. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
*** ÷
Berteuil Côtes du Rhône Villages 1997
Cellier du Berteuil Rhône Frankrike
13687 (VSD) kr 88,80
Vinarius
Basisutvalg
En fruktig og god hverdagsvin som burde vært rimeligere. Drikk nå (25.02.99) til rustikke kjøttretter. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Basedow Shiraz 1996
Basedow Wines Barossa Australia
13676 (EQ) kr 160,30
Ciderimport
Basisutvalg
Duftsterk vin med massa bær, stor smakriksdom med en litt spesiell syrlighet som ikke er integrert i vinen. Prøv om et år (25.02.99) til kraftige kjøttretter. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Capitel San Rocco 1993
Tedeschi Veneto Italia
13545 (VSD) kr 132,80
VinCompagniet
Testutvalg
En smakskraftig vin som virker litt sliten. Vent på ny årgang.
 
**
Era Cabernet Sauvignon & Pamid 1997
Lovico-Vinari Suhindol Nikopol Bulgaria
13668 (VT) kr 57,10
Eurowine
Basisutvalg
En enkel, fruktig og lett vin til lette og ukompliserte retter, gjerne av fisk. Drikk nå (25.02.99). Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Ardéchois Grenache 1997
Vignerons Ardéchois Ardèche Frankrike
13110 (VT) kr 69,90
Vinoco
Basisutvalg
Fruktig, enkel lett og syrlig vin til hverdagsretter. Drikk nå (25.02.99). Serveringstemperatur: 16 grader.
 
Valdorata
Settesoli Sicilia Italia
13688 (VSD) kr 71
Strøm
Basisutvalg
En lett, fruktig og syrlig vin til enkle pastaretter. Drikk nå (25.02.99). Serveringstemperatur: 16 grader.
 
Coteaux du Languedoc 1997
Terroir Club Languedoc Frankrike
13683 (VT) kr 77,60
Vinoco
Basisutvalg
Fruktig, enkel og grei til likesinnet spise. Drikk nå (25.02.99). Serveringstemperatur: 17 grader.
 
Millaman Cabernet Sauvignon - Malbec 1997
Hacienda El Condor Curicó Chile
13116 (CB) kr 78,70
Chr. Bryggeri
Basisutvalg
Streng og stram vin med en tørr avslutning. Vent ett til to år (25.02.99).
 
Terra Vecchia Cabernet Sauvignon Nielluccio 1996
Chai Comtal Korsika Frankrike
30255 (VSD) kr 82,80
VinCompagniet
Testutvalg
En enkel og ganske kjedelig vin. Drikk nå (25.02.99) ved 17 grader.
 
Nathanson Creek 1997
Nathanson Creek Cellars California USA
13678 (VT) kr 85,10
Tempolabor
Basisutvalg
Fruktig og lettdrikkelig vin til enkle retter som pasta. Drikk nå (25.02.99) ved 16-17 grader.
 
Turning Leaf Zinfandel 1996
E.& J. Gallo California USA
30899 (VSD) kr 99,70
Strøm
Basisutvalg
Enkel og endimensjonal vin til ukompliserte kjøttretter. Drikk nå (25.02.99) ved 17-18 grader.
 
Deer Valley Cabernet Sauvignon 1995
Deer Valley Vineyards California USA
30064 (VSD) kr 97,80
VinCompagniet
Testutvalg
Yankee, go home! Denne vinen bringer intet nytt eller godt fra over there. (25.02.99)
 
Nathanson Creek Cabernet Sauvignon 1996
Nathanson Creek Cellars California USA
13680 (VT) kr 98,80
Tempolabor
Basisutvalg
Dyr og kjedelig. (25.02.99)
 
Viña Solimar 1996
De Muller Tarragona Spania
11629 (VT) kr 105,40
Strag
Testutvalg
En enkel og fruktig vin til ukompliserte kjøttretter. Drikk nå (25.02.99) ved 17-18 grader.
 
Vaucher Crozes-Hermitage 1997
Vaucher Père et Fils Rhône Frankrike
13682 (EQ) kr 125,40
Amka
Basisutvalg
En atypisk Crozes-Hermitage. (25.02.99)
 
Lorenzo Zanetta Ghemme 1993
Sergio e Valter Zanetta Piemonte Italia
13684 (VSD) kr 133,70
Vinarius
Basisutvalg
En fruktig vin med bitter finish. Drikk nå (25.02.99) ved 17-18 grader.
 
Campillo Reserva 1992
Bodegas Campillo Rioja Spania
30062 (VSD) kr 151,80
VinCompagniet
Testutvalg
En godt utviklet vin som savner spenst. Drikk nå (25.02.99) ved 17-18 grader.
 
Ch. Trimoulet 1993
Michel Jean St.-Émilion Frankrike
7704 (VT) kr 186
Per Dagar
Testutvalg
En trepreget vin med en horribel prislapp for en St.-Émilion Grand Cru. Drikk nå (25.02.99) ved 19 grader.
 
Ikke smakt
11628 Saint Clair Merlot 1998 119,-
New Zealand Marlborough
Saint Clair Estate Wines
Per Dagar Vectura
Rødvin Testutvalg
 
HVITE
 
****
Viña del Mar Torontel 1998
Viña Fransisco de Aguirre Chile
13120 (VT) kr 65,50
Arcus Produkter
Basisutvalg
Lys farge. Aromatisk, krydret duft med fint preg av moden frukt. Smaksrik med en fin, søt og krydret ettersmak. En spennende vin med mye smak , spesielt for pengene. Passer til krydret mat og gjerne søt/syrlige retter. Også god som forfriskning. Serveres godt avkjølt, 6-7 grader, og bør ikke lagres (25.02.99).
 
Vintner''s Reserve Chardonnay 1997
Kendall-Jackson California USA
13677 (EQ) kr 147,30
Amka
Basisutvalg
Gylden gul farge. Rik duft med innslag av litt søt eik og syrlige frukter. Fruktig og smørpreget anslag med en fint voksende smak. Frisk og god syre med en litt fruktsyrlig avslutning. En vellaget og god vin med en ganska markant eikekarakter. Passer til kraftige fiskeretter og smaksrike retter med lyst kjøtt. Drikk nå (25.02.99). Serveringstemperatur: 7-8 grader.
 
**** ÷
Laubenheimer Vogelsang Riesling Spätlese 1996
Michael Schäfer Nahe Tyskland
13690 (VT) kr 117
Tempolabor
Basisutvalg
Lys gul farge. Søt og syrlig sitrusduft. Frisk, søt, syrlig, aromatisk og lang smak med en ren og ganske lang ettersmak. En g,od halvsøt vin med en frisk og fin syre. Anbefales som aperitiff eller kosevin. Serveres godt avkjølt, 6-7 grader, bør ikke lagres (25.02.99).
 
*** +
Milestone Chardonnay 1998
South Eastern Australia
13113 (VT) kr 88,10
Arcus Produkter
Basisutvalg
Gyllen gul. Smøraromer og litt sitrus i duften. Rund og fruktig i anslaget, litt fet og fyldig i midtfasen som går over i et markant syrepreg i finishen. En vellaget og god australsk chardonnay som passer til litt kraftige fiskeretter. Drikkes godt avkjølt, 6-7 grader, og bør ikke lagres (25.02.99).
 
***
Boyar Riesling 1996
Domaine Boyar Shumen Bulgaria
30483 (VSD) kr 70,30
VinCompagniet
Testutvalg
Strå gul farge. Svakt fruktpreget duft med innslag av sitrus og tropisk frukt. Lett og frisk med et klart sitruspreg. En enkel og frisk vin som passer til reker og lettere forretter. Serveres godt avkjølt, 6-7 grader, bør ikke lagres (25.02.99).
 
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Ronchi 1997
Umani Ronchi Marche Italia
13689 (VSD) kr 79,10
Strøm
Basisutvalg
Strå gul farge. Endel fruktpreg i duften som ellers er ganska nøytral. Lett og frisk med en del fruktighet. Lett og rett frem vin som passer til salater, reker og enklere forretter. Drikkes godt avkjølt, 6-7 grader, og bør ikke lagres (25.02.99).
 
Ch. Bel Air 1997
GFA de Perponcher Entre-deux-Mers Frankrike
34612 (VT) kr 96,10
Vinoco
Basisutvalg
Strå gul. Frukt preget duft med innslag av stikkelsbær. Frisk og fruktig med litt søtsyrlige smaker i avslutningen. En ganske lett og enkel men vellaget vin som er litt for dyr. Passer til salater, reker og enklere foretter. Drikkes godt avkjølt, 6-7 grader, og bør ikke lagres (25.02.99).
 
Ch. Mont-Redon 1995
Ch. Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape Frankrike
7559 (VT) kr 168,10
Per Dagar
Testutvalg
Strå gul. Anonym i duften. Svakt fruktig med en fast syrestruktur og ganska lang ettersmak. En spennende vin men den blir dessverre altfor dyr. Passer til fiskeretter hvor en frisk og litt syrepreget vin er ønskelig Bør ikke serveres for kald, for då lukker den seg. 9-10 grader er perfekt. Kan spares 1-3 år (25.02.99).
 
** +
Bon Courage Gewürztraminer 1998
Bon Courage Wine Estate Robertson Sør-Afrika
13681 (EQ) kr 88,90
Norex
Basisutvalg
Aromatisk duft, men smaken er bløt, krydret og fet. Drikk nå uten mat (25.02.99).
 
Grüner Veltliner Federspiel 1997
Freie Weingärtner Wachau Østerrike
11632 (VT) kr 92,20
Strag
Testutvalg
En altfor syrlig vin. Drikk nå (25.02.99).
 
Turckheim Tokay Pinot Gris 1996
Cave de Turckheim Alsace Frankrike
7123 (VSD) kr 124,80
VinCompagniet
Testutvalg
Litt krydret og tung vin til asiatiskinspirert mat. Drikk nå (25.02.99). Serveringstemperatur: 7-8 grader.
 
**
Tsantali Retsina
E. Tsantalis Hellas
13124 (ASG) kr 66,90
Engelstad
Basisutvalg
En spesiell vin med smak av granskog og et must for Hellas-frelste og for greske aftener. Den bør drikkes godt avkjølt, 6-7 grader, og ikke lagres (25.02.99).
 
Chardonnay & Rikat 1997
Vinprom Rousse Bulgaria
13121 (VT) kr 68,80
Strag
Basisutvalg
En lett enkel fruktig vin med lett krydret ettersmak. Den bør drikkes godt avkjølt, 6-7 grader, og ikke lagres (25.02.99).
 
Soave Classico La Sorte 1997
Cant. Soc. Valpolicella Negrar Veneto Italia
13667 (VT) kr 74,70
Flaaten
Basisutvalg
En lett og anonym vin med et svakt sitrusinnslag til enkle pastaretter eller salater. Drikk nå (25.02.99).
 
René Barbier White
René Barbier Penedès Spania
30482 (VSD) kr 82,30
VinCompagniet
Testutvalg
Lett vin med et visst frukt preg og litt sherrytoner i finishen. Drikk nå (25.02.99) til enkle tapasretter.
 
*
Valdizze Pinot Grigio
Az. Vinicola Valdizze Veneto Italia
11630 (VT) kr 84,20
Strag
Testutvalg
En tyggegummipreget vin som ikke verdt å prøve (25.02.99).
 
Uten stjerner
30066 Seewinkler Impressionen Beerenauslese 1997 113,80
Østerrike Neusiedlersee
Weinhaus Kaisergarten
VinCompagniet
VSD
Hvitvin Testutvalg
Prøveflasken var dessverre defekt men antakelig en meget god vin til for eksempel crème brulée. Den bør serveres ved 8-9 grader, og kan lagres 2-3 år (25.02.99).
 
HETVIN
 
**
Sandeman Fine White
Sandeman Douro Portugal
30069 (VSD) kr 223,80
VinCompagniet
Testutvalg
 
Full Tawny Vintage
KWV Sør-Afrika
13672 (VT) kr 171,40
Stenberg & Blom
Basisutvalg.
 
Se også
Apéritifs Polliste
Apéritifs seksjon vin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her